TIPSA U FINALU! Janko preokrenuo protiv 98. igrača sveta

Srpski teniser je posle izgubljenog prvog seta počeo da igra mnogo bolje i pobedio Slovenca Bedenea rezultatom 2:1 (4:6, 6:2, 6:2). U finalu igra protiv 80. igrača sveta Roberta Batiste Aguta

Janko Tipsarević plasirao se u finale ATP turnira u Čenaju, i to drugu godinu zaredom.

Janko je u polufinalu pobedio Slovenca Aljaza Bedenea 2:1 (4:6, 6:2, 6:2). Prošlogodišnji pobednik u konkurenciji dublova izgubio je prvi set, ali se onda probudio u drugom, koji je lagano dobio rezultatom 6:2, a zatim i treći istim rezultatom.

Janko ima vrlo lepu šansu da najzad osvoji Čenaj i u singl konkurenciji, u petoj godini kako igra na teniskom turniru u Indiji. On je 2009. godine u prvom nastupu ispao u četvrtfinalu. Naredne dve godine oba puta se zaustavljao u polufinalu, dok se prošle godine popeo i lestvicu više, ali je tada u finalu bio bolji Kanađanin crnogorskog porekla Miloš Raonić.

U nedelju će u finalu igrati protiv 80. igrača na svetu, Španca Roberta Batiste Aguta. Tipsarević i Agut se nisu sastajali do sada.

Agut je u drugom polufinalu savladao Francuza Benou Perea istim rezultatom kao i Tipsa Bedenea 2:1 (3:6, 6:1, 6:4).

U odnosu na Jankovu poziciju broj 9, možda se čini da će srpski teniser imati lak posao, ali Francuz je u četvrtfinalu dobio Tomaša Berdiha, dok je španski teniser u istom krugu savladao Hrvata Marina Čilića. S kim god Janko igrao u finalu, neće mu biti lako.

Turnir u Čenaju igra se za ukupni nagradni fond od 385.000 dolara, a pobedniku će pripasti ček na 69.500 dolara i 250 ATP bodova.

(Telegraf.rs)