FSS: Nišlije i Voša jedini izmirili obaveze! Devet klubova pod suspenzijom

Fudbalski savez Srbije uveo je zabranu za registrovanje novih igrača u januaru klubovima koji nisu izmirili finansijske obaveze. Zabrana transfera i dalje važi za Partizan i Crvenu zvezdu i još sedam klubova

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) izrekla je meru zabrane za registrovanje novih igrača Crvenoj zvezdi, Partizanu, Jagodini, Javoru, Slobodi, BSK-u, Novom Pazaru, OFK Beogradu i Smederevu zbog neizmirenih finansijskih obaveza na relaciji klub − klub, klub − igrač, klub − trener i klub − službena lica.

Prvu opomenu Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije ozbiljno su shvatili samo u Nišu i Novom Sadu, pa su Radničkom i Vojvodini ukinute zabrane transfera u januarskom prelaznom roku.

Lista dužnika po FSS-u izgleda ovako:

Crvena zvezda - zbog neizmirenja obaveza prema FK Borac i FK Javor, kao i zbog neizmirenja obaveza prema igračima Vladanu Biniću, Dejanu Milovanoviću, Slavku Peroviću i Milanu Jeremiću;

Jagodina - zbog neizmirenja obaveza prema igraču Vladimiru Đilasu i treneru Mladenu Dodiću;

Javor - zbog neizmirenja obaveze u potpunosti prema FK Bane;

Sloboda - zbog neizmirenja obaveza prema Marku Pavićeviću i Predragu Laziću;

BSK - zbog neizmirenja obaveze prema igraču Vladimiru Krstiću;

Novi Pazar - zbog neizmirenja obaveza prema igračima Edinu Ademoviću, Ivanu Babiću i Milošu Ćalcu;

Partizan - zbog neizmirenja obaveza prema FK Komgrap, kao i zbog neizmirenja obaveza prema treneru Aleksandru Stanojeviću;

OFK Beograd - zbog neizmirenja obaveze prema igraču Darku Jovandiću;

Smederevo - zbog neizmirenja obaveza prema igračima Branislavu Staniću, Peđi Jeriniću, Nenadu Mladenoviću, trenerima Draganu Đorđeviću, Dejanu Majstoroviću i sekretaru stručnog štaba Draganu Paunoviću.

Mera zabrane za registrovanje novih igrača izrečena je i članovima Prve lige Srbije:

Napredak - zbog neizmirenja novčanih obaveza prema igraču Radmilu Pavloviću, kao i zbog neizmirenja novčanih obaveza prema Udruženju klubova Prve lige Srbija;

Inđija - zbog neizmirenja u potpunosti novčane obaveze treneru Dušanu Jevriću;

Metalac - zbog neizmirenja obaveze prema igraču Gjorgi Mojsov;

Novi Sad - neizmirenja novčanih obaveza prema FK Metalac iz Kraljeva;

Zbog neizvršenih obaveza po izrečenim novčanim kaznama FK Radnički NP, FK Timok, FK Jedinstvo putevi , FK Bežanija, FK Mladost i FK Banat, kao i ženskim klubovima Nepretku i Mašincu.

- Nastavljamo kurs iz prethodnog perioda, a koji je dao pun efekat. On se svodi na činjenicu da su klubovi u obavezi da izmire sve neizmirene obaveze ka drugim klubovima, igračima, trenerima i ostalim licima, a na osnovu konačnih odluka resorsnih udruženja i FS Srbije - rekao je predsednik Disciplinske komisije Slobodan Pajović posle sednice održane u utorak.

Mera zabrane registracije (transfera) novih igrača ne odnosi se na mogućnost transferisanja igrača u druge klubove, tako da će oni njihovom prodajom moći da obezbede finansijska sredstva za izmirenje svojih finansijskih obaveza.

Kao i u prethodnim registracionim periodima klubovi mogu podneti molbu Disciplinskoj komisiji za isplatu u više rata iznosa određenih odlukama o novčanim kaznama.

(Telegraf.rs / Tanjug)