DŽAJIĆ: Stvoriću Zvezdu koja dugo nije viđena

- Nema novca da se napravi tim kakav želim, ali učiniću sve da stvorimo tim sa autoritetom, tim koji će ulivati poverenje navijačima koji dođu na "Marakanu" - rekao je predsednik Zvezde

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić otrkio je da u ovom trenutku nema novca da napravi tim Zvezde kakav želi, ali je istakao da će formirati tim sa karakterom koji dugo nije viđen na ovim prostorima.

On je dodao da veruje da će takav tim u skoroj budućnosti biti šampion Srbije i redovno igrati na evropskoj sceni.

- Zvezda u ovom trenutku nema finansijskih sredstava da napravi tim kakav bih želeo ili da dovede igrača kojeg ja želim. Međutim, učiniću sve da zajedno sa sportskim sektorom napravimo tim sa autoritetom, tim koji će ulivati poverenje navijačima koji dođu na "Marakanu".

To je Zvezda kakvu želim, Zvezda koja dugo nije viđena - rekao je Džajić novinarima na stadionu Crvene zvezde.

NE ODUSTAJEMO OD TITULE

On je dodao da "crveno-beli" uprkos minusu od šest bodova u odnosu na Partizan neće odustati od borbe za titulu.

To bi bilo dobro, prvenstveno zbog navijača, njima bi to najviše značilo. Međutim, ja ne gledam lokalno, ne samo da budemo ispred Partizana.

- Zvezda ne sme da se muči na terenu kao prethodnih godina. Ono što je bilo dobro u prethodnih nekoliko godina je što je publika dolazila.

NISAM DOŠAO DA LOVIM VEŠTICE

On je ponovio da posao nove uprave nije da vrši istrage o tome ko je napravio dug od skoro 50 miliona.

- Prihvatio sam se ovoga ne da bih terao veštice. Radna grupa je dobila zadatak da napravi presek, to je učinjeno, to je prezentirano na Skupštini i, što se mene tiče, podvučena je tačka.

- Želeo bih da situacija u Zvezdi bude mirna, da nema turbulencija. Ne znam kakvi su dalje potezi nekih drugih ljudi, nije sve na ovoj upravi, ne možemo da kažemo da li je bilo nekih stvari koje nisu dozvoljene, to nije na nama, niti želimo da se bavimo time - zaključio je Džajić.

On je naveo i da misli da ovaj Zvezdin tim ima potencijal i da može da igra bar 30 odsto bolje nego u finišu jesenjeg dela sezone, da će ekipi obezbediti maksimalne uslove za pripreme i da mu je žao što nije angažovan Miloš Ninković, jer bi on bio pojačanje.

Takođe, istakao je da više nikada neće dozvoliti da dečak od deset godine dođe u klub sa menadžerom i ode sa 18 i da će u sprečavanju toga tražiti rešenje zajedno sa Fudbalskim savezom Srbije.

Džajić je prošle nedelje po drugi put u karijeri izabran za predsednika Crvene zvezde, a prethodno je tu funkciju obavljao od 1998. do 2004. godine.

Gotovo celu igračku karijeru proveo je u Crvenoj zvezdi, a bio je i sportski direktor u periodu kada je Zvezda postala šampion Evrope i sveta.

(Telegraf.rs / Tanjug)