SUSPENDOVANI TRENER SRBIJE: UEFA mi ne da da hranim porodicu!

- Bio sam u šoku jer znam da moje ponašanje u Kruševcu ne zaslužuje kaznu koja mi onemogućava da dve i po godine hranim porodicu. Dakle, u pitanju je moja egzistencija. Protiv mene nije vođen postupak ni u FSS, niti me je na razgovor pozivala kruševačka policija - rekao je Predrag Katić

Predrag Katić, pomoćni trener fudbalera Crvene zvezde, uputiće privatnu žalbu na adresu UEFA, koja ga je zbog incidenata po završetku meča mladih reprezentacija Srbije i Engleske suspendovala na dve i po godine.

- Bio sam u šoku jer znam da moje ponašanje u Kruševcu ne zaslužuje kaznu koja mi onemogućava da dve i po godine hranim porodicu. Dakle, u pitanju je moja egzistencija. Protiv mene nije vođen postupak ni u FSS, niti me je na razgovor pozivala kruševačka policija. Iz snimaka se vidi da na nekoliko mesta na terenu pokušavam da smirim situaciju i da sklonim neke igrače od sukoba. Zbog svega toga sam i mislio da je greška - ogorčeno je rekao Katić za klupski sajt.

Katić veruje u pozitivan epilog.

- U FSS će ovih dana stići obrazloženje odluke, pa ću posle toga podneti žalbu za koju verujem da će imati svrhe jer zaista ne znam šta su argumenti, niti mislim da ih ima. Ukoliko je želja UEFA i bila da pokaže oštrinu i kazni što veći broj ljudi, onda ne razumem zašto dve i po godine. Ispada da sam ja započeo sve i da sam čitavo vreme trajanja incidenta bio glavni akter, a to je potpuna neistina. Zato ću se žaliti čim dobijem obrazloženje odluke - zaključio je Katić.

(Telegraf.rs)