NBA: Sparsi srušili Rakete, Majami bolji od Atlante, Pavlović starter za Portland (VIDEO)

Toni Parker zabeležio prvi tripl-dabl u karijeri i predvodio San Antonio do pobede u produžetku sa 134:126 nad Hjustonom, za koji je briljirao Džeremi Lin. Saša Pavlović, prvi put u startnoj postavi Portlanda, zabeležio deset poena, sedam skokova, pet asistencija i ukradenu loptu u pobedi nad Torontom sa 92:74

San Antonio zabeležio je vrednu pobedu u Hjustonu, tek posle produžetka, 134:126, u meču u kojem je Toni Parker zabeležio prvi tripl-dabl u NBA karijeri (27 poena, po 12 skokova i asistencija). Glavna podrška Parkeru bili su Deni Grin sa 29 koševa (rekord karijere) i Manu Đinobili sa 22, dok je Tim Dankan zabeležio svega deset, pogodivši samo jednom iz devet pokušaja iz igre. Dankan je, međutim, bio siguran sa linije slobodnoh bacanja (8-8) i uhvatio je 13 lopti.

U redovima domaćina izostao je najbolji igrač Džejms Harden zbog povrede članka, a u njegovom odsustvu zablistao je Džeremi Lin i podsetio na partije iz prošle sezone i medijsku slavu koji je tada stekao, poznatu kao "linomanija". Amerikanac kineskog porekla postigao je 38 poena, izjednačivši lični rekord, uz sedam asistencija. Šutirao je odlično, 11-21, od čega četiri trojke iz pet pokušaja i iskoristio svih 12 slobodnih bacanja.

Lin je asistirao Omeru Ašiku za izjednačujući pogodak 37 sekundi pre kraja regularnog toka, ali potom je propustio šansu za pobedu izgubivši loptu u narednom napadu Hjustona. Ni Dankan nije uspeo da šutne u poslednjim sekundama, pa se otišlo u produžetak.

Iskusni Sparsi dominirali su u dodatnom periodu sa 14:6, a verovatno ključni trenutak bilo je spektakularno dodavanja Tima Dankana preko celog terena za Đinobilija, koji je poentirao za 129:122, iznudivši i faul.

Lebron Džejms i Dvejn Vejd nisu dozvolili ove sezone odličnoj Atlanti da ih iznenadi u Majamiju. Džejms je zabeležio 27 poena uz sedam skokova i šest asistencija, Vejd je dodao 26, pogodivši 11 od 13 šuteva iz igre, što mu je najbolji procenat realizacije u bogatoj karijeri, pa je sasvim očekivano Hit slavio sa 101:92.

Atlanta je odolevala do završnice treće četvrtine kada je serijom atraktivnih akcija i kontranapada Majami uspeo da se odlepi. Domaćin je meč završio sa impresivnih 58,2 odsto ubačaja iz igre, a neverovatno je da su imali samo dva skoka u napadu. Ukupno, u skokovima ekipe su bile izjednačene sa po 32.

U ekipi Atlante najviše poena zabeležili su Džoš Smit (22) i Al Horford (20).

Saša Pavlović nastupio je prvi put u startnoj postavi Portlanda i sa deset poena, sedam skokova, pet asistencija i ukradenom loptom doprineo pobedi protiv Toronta sa 92:74. Pavlović je bio odličan u šutu sa dva poena, 5-7, ali trojke ga nisu htele, 0-5.

Pet promašaja sa trojke imao je i inače odličan debitant Demijen Lilard, koji je završio meč sa devet poena iz šuta iz igre 2-14. Koliko je Toronto slab rival, dokazuje podatak da su košarkaši Portlanda promašili svih 20 šuteva za tri poena, a ipak ubedljivo dobili meč. Najbolji u redovima Pavlovićeve ekipe bio je Lamarkus Olridž sa 30 poena i 12 skokva, a sjajan je bio i centar Džej Džej Hikson sa 16 poena i 11 skokova uz stoprocentan šut iz igre 7-7.

Dalas je zabeležio u međusobnim mečevima protiv Sakramenta 17. pobedu zaredom na domaćem terenu, 119:96, napravivši u jednom razdoblju seriju 31:3! Čak 11 igrača Maveriksa upisalo se u strelce, O'Džej Mejo sa 19 i Kris Kaman sa 18 poena bili su najefikasniji, dok su za goste Demarkus Kazins i Francisko Garsija postigli po 25.

REZULTATI:

Filadelfija-Detroit 104:97

Šarlot - Golden stejt 96:104

Majami-Atlanta 101:92

Hjuston - San Antonio 126:134 (120:120)

Dalas-Sakramento 119:96

Portland-Toronto 92:74

(Tečegraf.rs / Foto: Tanjug / AP)