SLAVLJE NA MARAKANI: Zvezda obeležila godišnjicu Tokija (VIDEO)

Uz obeležavanje godišnjice održana i promocija kalendara Crvene zvezde, koja je bila posvećena pedesetogodišnjici stadiona "Marakana", a to je samo je početak obeležavanja onoga što će trajati celu narednu godinu

Fudbalski klub Crvena zvezda prigodnim koktelom obeležila je 21–godišnjicu od osvajanja titule prvaka sveta u Tokiju i predstavila je kalendar za 2013. godinu, čime je započeto obeležavanje pola veka od izgradnje stadiona "Marakana".

U prisustvu aktuelnog rukovodstva, na čelu sa Draganom Džajićem i Nebojšom Čovićem, i mnogobrojnih gostiju, među kojima je bio i legendarni Dragoslav Šekularac, prvo je predstavljen kalendar koji je u potpunosti posvećen "Marakani" s obzirom da se 1. septembra 2013. godine obeležava pola veka od otvaranja najvećeg srpskog stadiona.

Direktor stadiona Miodrag Ćorović, koji već dve decenije obavlja tu funkciju, podsetio je na istoriju i upoznao prisutne da je "Marakana" izgrađena na mestu gde je pre Drugog svetskog rata bio stadion tadašnje Jugoslavije koji se prvobitno zvao Velika Srbija.

Posle rata stadion je jedno kratko vreme nosio naziv Avala, a posle osnivanja Crvene zvezde, 4. marta 1945. godine, dobio je sadašnje ime.

Prva utakmica na "Marakani" odigrana je 1. septembra 1963. godine, a Crvena zvezda je pobedila Rijeku sa 2:1. Strelac prvog gola Dušan Maravić evocirao je uspomene na taj meč.