Obradović: Nole će biti spreman za Nadala, uzima treću krunu!

Selektor tenisera očekuje težak meč, ali veruje u Đokovića u finalu AO. "Odmoriću Novaka protiv Šveđana u Devis kupu, on mora da dahne dušom, da bi bio spreman za ostatak sezone, da bi Srbiji doneo olimpijsko zlato iz Londona"

Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović za Telegraf.rs kaže da očekuje težak, "fizički" meč između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u finalu Australijen Opena. On, ipak, veruje, da će se Novak oporaviti od napornog polufinala sa Marejem i uzeti treću titulu u Melburnu...

- Susret će biti izuzetno fizički težak, s mnogo, mnogo trčanja. Siguran sam da će Nole uspeti da se oporavi od zahtevnog meča protiv Mareja u polufinalu, od svih pet setova. Nadal je u maloj prednosti pošto je polufinalni duel s Federerom odigrao dan pre.

- Čak da u timu i bude Robin Soderling, a male su šanse za to, ne verujem da može da bude ozbiljna pretnja jer dugo pauzira zbog bolesti i povreda. Šveđane smo prošle godine pobedili na njihovom terenu u četvrtfinalu, takođe bez Novaka u singlu. Ne vidim razlog zašto sada, kada imamo i Tipsarevića među deset najboljih na svetu, ne bismo pobedili kod kuće.

(Telegraf.rs/G. Anđelić)