NFL: Džajantsi ubedljivi protiv Nju Orleansa, drugi poraz Atlante

Raningbek Džajantsa Dejvid Vilson postavio klupski rekord osvojivši 327 jardi trčanjem i vražanjem kikofa uz tri tačdauna u pobedi nad Nju Orleansom (52:27), Atlanta poražena u Šarlotu protiv Karoline sa 30:20

Mečevi 14. kola NFL sezone doneli su mnoštvo zAnimljivih mečeva, pobede u poslednjim sekundama, jedan produžetak, a i nekoliko ubedljivih trijumfa i klupskih rekorda.

Njujork Džajantsi po ko zna koji put dokazali su da u bitnim trenucima umeju da izvuku maksimum iz sebe - ubedljivo su savladali Nju Orleans (52:27), klub koji im je perethodnih godina zadavao dosta problema. Neočekivani junak pobede bio je raningbek debitant Dejvid Vilson koji je osvojio 327 jardi ukupno, 100 trčanjem i 227 vraćanjem kikofa, čime je postavio klupski rekord. Vilson je postigao i tri tačdauna i bio je glavna podrška kvoterbeku Ilaju Meningu koji je meč završio sa bačenih 259 jardi uz četiri pasa za tačdaun i dva presečena.

Atlanta Falkonsi nedeljama su se izvlačili na samo njima znan način i dolazili do pobede u tesnim završnicama, uglavnom protiv ne tako jakih rivala. Ovog vikenda tome je došao kraj, Karolina je ubedljivije nego što konačni rezultat govori (30:20) savladala vodeći tim Nacionalne konferencije i nanela Atlanti drugi poraz. Briljirao je kvoterbek Pantera Kem Njutn sa bačenih 287 jardi uz dva pasa za tačdaun i istrčanih 116 jardi, uz spektakularan trk do end zone rivala od 72 jarda.

Teme