SVE SE VEĆ ZNALO: Džajić jedini kandidat za predsednika, Janković ostaje trener!

Komisija za stabilizaciju i konsolidaciju fudbalskog kluba Crvena zvezda i Upravni odbor na zajedničkoj sednici doneli su odluku o raspisivanju izbora za predsednika za 17. i 18. decembar i predložili Dragana Džajića za glavnog kandidata

Sve se već znalo! Radna grupa fudbalskog kluba Crvena zvezda zajedno sa delom bivše Uprave na "Marakani" ranije je već odbacila ostavku Aleksandra Jankovića, pa su na sednici odlučili da dosadašnji trener ostaje na svojoj poziciji i tokom drugog dela sezone.

Ovaj potez čelnika "crveno-belih" je logičan, jer su stranci Gončarenko, Munjoz, Bakero, Sa Pinto, koji se poslednjih dana provlače kroz medije, izuzetno skupi za trenutnu finansijsku situaciju u Zvezdi.

Na zajedničkoj sednici određeni su i datumi o raspisivanju izbora za predsednika - 17. i 18. decembar i predložili Dragana Džajića za glavnog kandidata, a on će ujedno biti i jedini kandidat za to mesto u klubu iz Ljutice Bogdana.

Legenda "crveno-belih" istakla je da stručnjak Janković na klupi ima punu podršku i da će u narednom periodu pred sobom imati plan koji treba da sprovede.

- Za mene "slučaj Janković" nije postojao, već je nametnut. Nikad nisam pričao o nečemu što se nametne iz medija. U klubu u Radnoj grupi niko nije razmišljao o smeni. Želeli smo da pričamo kada se sve završi i nađemo rešenje šta dalje činiti - istakao je Džajić i dodao da je istup Jankovića u javnosti na konferenciji za medije pred meč sa Vojvodinom, bio pogrešan, zbog čega se u javnosti stvorila slika da postoje nesuglasice na realciji uprava - trener.

- To je bila nepažnja trenera, koji je nama objasnio da je želeo da skrene pažnju igračima i da ih na taj način motiviše pred utakmicu. Janković je dobio punu podršku. On će u narednom periodu sačiniti plan koji će sprovoditi - objasnio je Džajić.

Početak priprema za prolećni deo prvenstva zakazao je za 9. januar u 11 sati.

Ujedno zakazana je Skupština kluba za 22. decembar na kojoj će novi predsednik da predloži članove Upravnog odbora, sportskog direktora i generalnog sekretara.

Predsednik potkomisije za finansije Nebojša Čović rekao je da je napravljen presek finansijskog poslovanja od 2004. do 31. 10. 2012. godine i da su trenutne obaveze kluba 48,5 miliona evra, ali da postoji mogućnost da na kraju budu i nešto veće, ali i nešto manje kada se vide potraživanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)