USPON ATLETIKE NA BALKANU: Potpisan ugovor između ABAF i "Korporativne banke"

Danas je u kompaniji "ComTrade" u Beogradu održano svečano potpisivanje ugovora o generalnom sponzorstvu između Asocijacije balkanskih atletskih federacija i "Korporativne banke" vredan 800.000 evra

Odbor Udruženja asocijacije balkanskih atletskih federacija je u četvrtak 29.novembra održao sastanak. Nakon toga je  u prostorijama "Komtrejda" zvanično potpisan Ugovor o generalnom sponzorstvu između "Korporativne komercijalne banke" i  Balkanske atletske federacije (ABAF).

Sastanku su prisustvovali predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, predsednik Evropske atletske federacije Hansjorg Virc, predsednik balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov i vlasnik i predsednik "Korporativne komercijalne banke" Cvetan Vasilev.

Pored prisustva velikog broja medija, potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednici i generalni sekretari svih 12 federacija, članica ABAF, članovi Odbora Evropske atletske federacije, kao i sam njen predsednik, gospodin Hansjorg Virc.

Ovo potpisivanje ugovora se održava u okviru Balkan gale, događaja pod pokroviteljstvom ABAF, koja je prvi put održana prošle godine u Pravecu/BUL, a ove godine je u hotelu "Izvor" u Aranđelovcu.

- Čast mi je da je Atletski savez Srbije domaćin Balkan gale, zahvalio bih se ovom prilikom svim prisutnima, a posebno gospodinu Vasilevu, vlasniku "Korporativne komercijalne banke" koji je izdvojio 800.000 eura za naredne četiri godine, koliko će trajati ovaj ugovor.

- Ovo je odličan primer kako jedna uspešna firma treba da se odnosi prema sportu - rekao je Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije.

Svojim prisustvom odao je čast Atletskom savezu Srbije gospodin Hansjorg Virc , predsednik Evropske atletske asocijacije:

- Svi znamo koliko je bitno za sport da se potpiše ovakav jedan ugovor. On doprinosi razvoju ne samo vrhunske atletike, nego atletike uopšte, njenoj masovnosti i popularnosti.

- ABAF je najveća i najaktivnija članica u okviru EA, na tome vam se zahvaljujem, i vama i Atletskom savezu Srbije, i želim vam da nastavite da budete tako motivisani jer vas samo takve i sponzori mogu prepoznati - rekao je Virc.

Predsednik ABAF-a Dobromir Karamarinov istakao je da je veoma zadovoljan potpisivanjem ugovora:

- Bitno je napomenuti da je sav rad ABAF usaglašen sa radom EA. I sama struktura je po modelu EA, tako da i mi imamo Odbor u kom je član, i to veoma aktivno, Slobodan Branković, generalni sekretar ASS.

- Ovom prilikom bih se i u lično ime zahvalio gospodinu Cvetanu Vasilevu, vlasniku "KKB" što je omogućio da dođe do realizacije ovog značajnog ugovora - zadovoljan je Karamarinov, predsednik ABAF.

- Bio je plan da ovaj ugovor bude potpisan na četiri godine, ali ja sam upravo rešio da ga produžim na pet godina - rekao je Vasilev i dodao:

- Pored plana da "Korporativna komercijalna banka" uđe na srpsko tržište, danas smo dokazali da se borimo u ovim teškim vremenima ekonomske krize koja je zahvatila ceo svet. Mi ne odustajemo od ulaganja ne samo u sport, nego i u kulturu, nauku i mnoge druge projekte - poručio je Vasilev.

Nakon obraćanja, Karamarinov i Vasilev su potpisali ugovor, a tom prilikom je predsednik ABAF uručio vlasniku banke prigodnu plaketu.

Očekuje se da potpisivanje ovog ugovora znatno unapredi takmičenja iz programa Balkanske federacije, kao i sam rad ABAF i njegovih članica.

(Telegraf.rs)