NFL: San Francisko slavio u Nju Orleansu, Atlanta se opet izvukla (VIDEO)

Zahvaljujući odličnoj odbrani i talentovanom kvoterbeku Kolinu Kaperniku San Francisko stigao do trijumfa 31:21 na teškom gostovanju, Atlanta minimalcem 24:23 zabeležila desetu pobedu u sezoni, Džajantsi ubedljivi protiv Grin Beja

Posle uvodnih mečeva odigranih u četvrtak, na praznik Dan zahvalnosti, u nedelju nastavljeno je 12. kolo NFL šampionata.

U jednom od derbija kola San Francisko pobedio je u Nju Orleansu 31:21, nošen pre svega sjajnom odbranom koja je dvaput presekla pasove kvoterbeka Seintsa Drua Brisa i vratila ih za tačdaun. To je prvi put u poslednjih 17 godina da je odbrana Fortinajnersa dvaput poentirala na ovaj način.

I mladi kvoterbek San Franciska Kolin Kapernik bio je na visini zadatka sa 16 kompletiranih dodavanja iz 25 pokušaja za 231 jard uz tačdaun i presečen pas, a šest puta je i nosio loptu za 27 jardi i uvodni tačdaun na meču. Kapernik je u drugom startu u karijeri ostvario drugu pobedu, a čak kad je i pogrešio, izgubivši loptu u poslednjem minutu prvog poluvremena, ispalo je dobro za njegov tim. Dvadesetak sekundi kasnije lajnbeker Amad Bruks presekao je pas Drua Brisa i vratio ga za tačdaun 50 jardi izjednačivši na 14:14.

U nastavku meča Fortinajnersi sz dvaput stizali do end zone Nju Orleansa za tri i po minuta, prvo pasom Kapernika za raningbeka Frenka Gora od šest jardi, a onda preko sejftija Donte Vitnera koji je presekao pas kvoterbeka Seintsa, vrativši ga 42 jarda.

Uprkos porazu koji bi njegovu ekipu mogao da košta plej ofa za Drua Brisa nije sve crno nastavio je svoj rekordni niz uzastopnih mečeva mečeva sa pasom za tačdaun, ovo mu je 54. takav meč i 47.  zaredom u kojem je kompletirao 20 ili više dodavanja.