FETEL PUSTIO SUZU: Plakao sam od sreće kad sam se izjednačio sa Senom

Najmlađi trostruki šampion Formule 1 Sebastijan Fetel izjavio je da mu je trka u Brazilu bila najteža u kraijeri, ali i da nije mogao da zadrži emocije kada je ostvario svoju drugu odbranu krune

Neverovatna trka u Brazilu, u kojoj je bilo svega što možete da povežete sa Formulom 1.  Sebastijan Fetel imao je velikih problema sa sudarima, preticanjima, radio-vezom, ali je na kraju sve prevazišao i postao najmlađi uzastopni trostruki prvak sveta.

Nije mogao da opiše svoju sreću Nemac kada se trka završila.

- Ne možete da zamislite šta mi sada prolazi kroz glavu, ni sam nisam svestan svega. Pun sam adrenalina i ne bih osetio da me neko ubode sada. Bila je ovo neverovatna trka - uzbuđen je bio Sebastijan Fetel, a dodao je i koliko mu je bilo teško da vozi ovu trku.

- Bila je ovo neverovatna trka. Dali su sve od sebe da nam otežaju posao. Unutar bolida, kada se okrenete za 180 stepeni bez razloga, ne osećate se baš prijatno. Imao sam sreće da me niko tada nije udario - rekao je Fetel.

Mladi vozač Red bula smatra da su neki od kunkurenata pokušavali i da igraju "prljavo", ali on i njegov tim su istrajali u svom planu za osvajanje titule.

- Tokom cele sezone smo bili puni samopouzdanja. Mnogi su pokušavali da nas poremete prljavim trikovima, ali smo se mi držali našeg puta do samog kraja. Dodali smo gas u drugom delu šampionata, što nam je omogućilo da se vratimo u trku za titulu. Zahvaljujem se svima u timu, svi smo jednaki i složni, ne borimo se međusobno, već protiv drugih. Vrlo sam ponosan na to i ovo je zaista nešto neverovatno - dodao je 25-godišnji Sebastijan.

Sebastijan Fetel je uz Mihaela Šumahera i Huana Manuela Fanđa jedini uspeo tri puta zaredom da bude prvak Formule 1, ali bolji je i od njih dvojice jer je bio mlađi u trenutnku kada je to uradio. Pored njih, više titula ukupno od mladog Nemca ima još i Alan Prost, a isto tri imaju Džek Brebam, Džeki Stjuart, Niki Lauda, Nelson Pike i njegov idol Ajrton Sena.

- Sve ovo mi deluje nerealno, a naročito osvojanje treće titulu u Brazilu, odakle je i moj idol Sena. Bilo mi je teško da zamislim da ću stati rame uz rame sa njim i mnogim velikanima Formule sa osvojene tri titule. Radio mi nije radio, pa sam srećan što niste mogli da čujete kako plačem na kraju - poručio je Fetel na kraju.

Onaj kome je današnja trka najteže pala je zasigurno Fernando Alonso. On je uspeo da na kraju bude drugi i da se nađe na podijumu i uspeo je da smanji zaostatak za Fetelom sa 13 na tri boda, ali ne i da ga prestigne.

- Veoma sam ponosan na svoj tim. Prvenstvo smo izgubili u nekim prethodnim trkama, a ne danas... Kada svi rade srcem i sa 100 odsto mogućnosti, onda moraš da budeš ponosan. Probaćemo sledeće sezone da osvojimo pehar - rekao je Španac.

Nova sezona Formule 1 počeće u martu 2013. godine, trkom u Melburnu.

(Telegraf.rs)