PRETNJE TOLETU: Sukob s kumom zbog 32.000 evra!

Predsednik FSS podneo krivičnu prijavu protiv venčanog kuma Tomislava Taušana, koji mu je poručio da će dug vratiti milom ili silom

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić podneo je krivičnu prijavu protiv svog venčanog kuma Tomislava Taušana, nekadašnjeg golmana Spartaka, zbog pretnji smrću zbog navodnog duga od 32.000 evra.

Incident se dogodio još 2. decembra 2010, a optužni predlog podignut je tek 15. septembra 2011, a u njemu se tvrdi da je Taušan pretio Karadžiću da će ga ubiti, da ga "neće cela subotička policija sačuvati", da će "završiti na nebu" i slično.

Taušan kaže da nije pretio ubistvom kumu.

- Došao sam kod Karadžića da razgovaramo na civilizovan način. Sve loše stvari počele su kad sam mu rekao da mi duguje novac, a on je odgovorio da lažem. Potom sam ga upitao kako ga nije sramota, jer mi je penzija 10.000 dinara, na šta mi je odgovorio da sam glupav. Zatim sam mu rekao da sam fizički, moralno i intelektualno jači od njega. Kada su pokušali da me izbace, rekao sam Karadžiću da ga neće spasti ni sva subotička policija ako mi ne vrati pare. Posle sam rekao momku koji me je zamolio da izađem da će, ako krene na mene i ne završi posao do kraja, završiti na nebu - rekao je Tomislav Taušan za "Informer".

Nekadašnji golman tvrdi da se i kasnije viđao sa predsednikom FSS i da su razgovori proticali u prijateljskom tonu sve dok se ne bi došlo do spornog duga.

- Posle nemilog događaja u više navrata prijateljski sam razgovarao sa Karadžićem sve dok ga nisam podsetio da mi vrati novac. On mi je na to odgovorio: "Pa šta ako sam ti obećao?" Pošto je to ozbiljna suma, a on na sve načine pokušava da izbegne da mi vrati novac, ja sam mu nekoliko puta rekao i slao poruke da će mi taj novac vratiti milom ili silom - kaže Taušan.

Glavni pretres trebalo je da se obavi 15. novembra, ali zbog obaveza reprezentacije predsednik FSS nije prisustvovao ročištu. Karadžić je, međutim, u izjavi za "Informer" demantovao da je u sudskom sporu sa Taušanom.

- Prvi put čujem za to. Ne znam ništa o tome - izjavio je Karadžić.

(Telegraf.rs / Izvor: "Informer")