Dalas i Stojaković dobili šampionsko prstenje

Ovacije našem nekadašnjem košarkaškom reprezentativcu u „Ameriken Erlajns centru”

Uoči utakmice Dalasa i Minesote u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi uručeni su šampionski prstenovi igračima domaćina koji su učestvovali u pohodu na prvu titulu NBA prvaka u istoriji kluba. Dalas je u finalu bio uspešniji od Majamija sa 4:2 u pobedama.

Među slavodobitnicima u „Ameriken Erlajns centru” bio je i Predrag Stojaković, koji je krajem prošle godine objavio da završava blistavu karijeru od 13 sezona u NBA. Kruna je stavljena u poslednjem od pet klubova u kojima je igrao (Sakramento, Indijana, Nju Orleans, Toronto, Dalas).

Najavljujući ga na svečanoj dodeli prstenja, Dalasov trener, Rik Karlajl, podsetio je na Stojakovićev veliki doprinos uspehu za klupske anale.

– Stojaković je došao kod nas iz Toronta u januaru prošle godine. Sada ima veliki užitak da se povuče kao svetski šampion. Po mom mišljenju, odlučujuća utakmica u pohodu bio je treći meč s Lejkersima u plej-ofu. Peđa je u poslednjoj četvrtini postigao 11 poena, od kojih tri „trojke” – rekao je Karlajl, koji je često isticao da je naš nekadašnji reprezentativac bio ključna figura za osvajanje titule.

O Stojakoviću se pohvalno izrazio i Minesotin trener, Rik Adelman, koji ga je u Sakramentu trenirao od 1999. do januara 2006, kada je Peđa trejdovan u Indijanu u zamenu za Rona Artesta.

Vlasnik Dalasa Mark Kjuban izdvojio je 1,4 miliona dolara za izradu prstenova za 15 igrača i trenerski štab.