FINALE DK: Berdih izjednačio pobedom nad Almagrom

Reprezentacija Španije bori se za četvrti trofej Dejvis kupa u poslednjih pet godina, dok je Češka u prilici da postane prva zemlja nakon 22 godine sa osvojenim titulama u muškoj i ženskoj konkurenciji iste godine

Čeh Tomaš Berdih je posle tri sata i 58 minuta igre sa Nikolasom Almagrom rezultat finala Dejvis kupa doveo "na nulu". On je sa 3:2 (6:3, 3:6, 6:4, 6:7, 6:3) savladao Španca, pa je posle prvog dana borbe za "salatarom" rezultat 1:1.

Almagro je, recimo, imao osam as servisa više, malo boli prvi servis, ali je važan podatak bio da je Berdih imao 12 neiznuđenih grešaka manje. Teniska reprezentacija Španije povela je protiv selekcije Češke sa 1:0 u finalnom meču Svetske grupe Dejvis kupa, a vodeći poen Špancima doneo je David Ferer, savladavši Radeka Štepaneka sa maksimalnih 3:0 (6:3, 6:4, 6:4).

Reprezentacija Španije bori se za četvrti trofej Dejvis kupa u poslednjih pet godina, dok je Češka u prilici da postane prva zemlja nakon 22 godine sa osvojenim titulama u muškoj i ženskoj konkurenciji iste godine. U drugom singl meču igraju Tomaš Berdih i Nikolas Almagro.

(Tanjug.rs)