JANKOVIĆ: Derbi vredi šest bodova! MILIJAŠ: U Zvezdi se igra zbog pritiska!

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je da 143. "večiti derbi" protiv Partizana dolazi u pravo vreme za njegov tim, jer ekipa ima priliku da popravi utisak posle turbulentnog perioda koji je u poslednje vreme pratio ceo klub

Zaključno sa 101. "večitim derbijem", Partizan je pobedu na "Marakani" čekao punih 17 godina. A kada je dočekao, situacija se značajno promenila. Crvena Zvezda sad ulazi u 143. derbi u nadi da će najzad prekinuti Partizanov niz od četiri pobede na najvećem srpskom stadionu.

Poslednji put je Zvezda pobedila "crno-bele" na svom terenu 1. marta 2008. sa 4:1. Na konferenciji za medije pred 143. "večiti derbi" pred novinare su izašli trener Aleksandar Janković koji je predovio "crveno-bele" u toj poslednjoj pobedi i Nenad Milijaš koji je tada bio i strelac.

- Iza nas je jedan težak period, a u Zvezdi je uvek teško kada se ne pobeđuje, derbi dolazi u pravom trenutku jer imamo priliku da popravimo utisak i bodovno i psihološki. Zadovoljan sam kako je ekipa reagovala poslednjih dana, imamo mir u Kovilovu i spremni smo da ostvarimo pobedu - rekao je Janković.

On je rekao da utakmica sigurno nije ključna za prvenstvo, bez obzira na veliku bodovnu prednost koju "crno-beli" trenutno imaju.

- Motivacija nikad nije bila problem, jer je derbi najveća utakmica srpskog fudbala. Na neki način ovo je duel koji vredi šest bodova, jer Partizan retko pravi kikseve, a sada je prilika da oni izgube tri, a mi osvojimo tri. Bez obzira na rezultat, ništa nije odlučujuće, mi smo primer da sve može da se promeni, jer smo pre mesec dana imali plus jedan, a sada je minus osam - poručio je Janković.

On je dodao da ekipi mnogo znači podrška Dragana Džajića i Nebojše Čovića, koji su posetili tim koji se nalazi od juče u Kovilovu gde traži mir od trenutne turbulentne situacije u klubu.

- Oni su nam poslali pravu poruku i dali nam podršku, a to nam u ovom trenutku mnogo znači. Problemi koje ima klub sigurno opterećuju, ali ja sam fokusiran samo na teren - rekao je Janković.

Trener "crveno-belih" poručio je da između njegovg tima i Partizana nema mnogo tajni i da se ne opterećuje ambicijama rivala, kome, prema nekim najavama, odgovara i nerešen rezultat.

- Ne znam da li je njima i remi dobar, znamo sve njihove opcije, uostalom već posle pet minuta videćemo kakvo je njihovo opredeljenje. Mi se koncentrišemo na našu igru i nadam se da smo uz veliku energiju i ideju spremni da pobedimo - zaključio je Janković.

Inače, današnja redovna konferencija na "Marakani" kasnila je 15 minuta jer nije bilo struje, a ni na "JNA" situacija nije bila bolja.

MILIJAŠ: DŽAJIĆ DAO PRAVU PODRŠKU