PROSINEČKI: 'Alo, nema Džaja čarobni štapić za pobedu nad Partizanom!

- Daj nemoj da se šalimo. Lepo je što se on vratio, to je dokaz da je nekom u Srbiji stalo do Crvene zvezde, ali... - rekao je bivši trener Crvene zvezde u komentaru pred "večiti derbi", istakavši da veruje da njegovi bivši igrači mogu da izađu sa "Marakane" kao pobednici u subotu

Bivši trener fudbalera Crvene zvezde Robert Prosinečki prilično emotivno je govorio o predstojećem "večitom derbiju", ističući da očekuje da njegovi doskorašnji igrači imaju potreban kvalitet da slave protiv Partizana u subotu.

U razgovoru za "Press", Prosinečki je rekao da se uzda isključivo u njihov kvalitet, i ne veruje da će pozitivan efekat koji je proizveo spektatkularni dolazak Dragana Džajića imati presudnu ulogu u ishodu meča na "Marakani".

- 'Alo, lave, pa neće Dragan Džajić sići na teren i izvoditi slobodnjake. Mi samo govorimo o nekim pozitivnim efektima, stvaramo nepotreban pritisak pojedinim ljudima. Ne znam šta vi očekujete da Dragan Džajić posle dva dana na poslu mahne čarobnim štapićem i utiče da Zvezda bez borbe dobije Partizan. Daj nemoj da se šalimo. Lepo je što se on vratio, to je dokaz da je nekom u Srbiji stalo do Crvene zvezde, ali... - izjavio je Prosinečki, i potom nastavio u jednom dahu:

- Nemoj da se lažemo i pravimo naivni. I vi i ja znamo da je Zvezda u ozbiljnoj „banani". Bilo je mnogo problema u klubu, ima ih sigurno i dalje... Opet ponavljam da je jako bitno što se nešto desilo sa Zvezdom, da je neko konačno osetio potrebu da više pažnje posveti najvećem klubu u Srbiji... Meni ipak brine nešto drugo. Zvezda je u seriji od dva poraza, igračima nije svejedno zbog toga. Pod ogromnim su pritiskom, jer ih poraz odvaja od šampionskog pehara. Ali voleo bih da dobiju, da pokažu ono što ja ponosno pričam i dalje svima - da su oni ono najbolje što ima fudbal u Srbiji.

Robi je svestan da bi njegove reči u Beogradu mogle da budu shvaćene kao "lako je njemu da govori iz inostranstva".

- Ako bih nešto rekao o tome kako Crvena zvezda treba da se suprotstavi Partizanu, biće oni koji će reći: Šta hoće onaj iz Kajzerija, bolje mu je da ćuti.... Onda ću ja odgovoriti, i tako neću silaziti sa naslovnica srpskih medija sedam dana. Ne treba mi to, jer ovde imam ozbiljan posao, slažem tim, pokušavam da napravim rezultat. Ne mogu da ulazim u klinč sa svima tamo u Beogradu. Ali znam samo jedno: ovaj tim Crvene zvezde je u stanju da pobedi Partizan. Ti momci znaju da igraju fudbal. Prebacuju mi da ih nisam dobro spremio i neka bude tako... Ali ako oni ne puknu na gol protiv OFK Beograda za 90 minuta, onda je to, brale moj, drugi problem...

Prosinečki poručuje da je za Crvenu zvezdu dobro što će Partizan imati ulogu favorita.

- Znam da će ovi moji preorati teren. Znam i da vole da igraju u ambijentu krcate „Marakane". Ne sumnjam da će biti ekstra motivisani, neće se oni obazirati na neisplaćene zarade i ostale probleme... Dobro je što Partizan favorizovan kao učesnik Liga Evrope i petostruki uzastopni šampion. Samo da se ne opterećuju mečevima sa OFK Beogradom i Jagodinom, da ih prosto zaborave kao da nisu postojali... Ako u tome uspeju biće blizu pobede - konstatovao je Prosinečki, dodavši da ne misli da će navijačima Partizana biti lakše jer ga neće biti pored terena.

- Pusti tu priču, pa moj primer najbolje oslikava kako su utakmice sa Partizanom mnogo složena stvar. Ja i dalje tvrdim da smo protiv njih najbolje odigrali u onom kup okršaju kada nas je Tejgo „ubio". Stvarali smo šanse u prvom poluvremenu, dominirali, a ubedljivo smo poraženi. To nam se vratilo godinu dana kasnije kada nas Partizan nije iskažnjavao za propuste u odbrani. A da su me se plašili njihovi navijači - i jesu. To je jednostavno tako, nije da sad preuveličavam svoju ulogu. Još kao igrač sam protiv njih bio jako inspirisan.

(Telegraf.rs/Press)