NFL: Prvi poraz Atlante, krah šampiona u Sinsinatiju

Nju Orleans Seintsi predvođeni kvoterbekom Dru Brisom savladali Atlantu 31:27, Endi Dalton bacio četiri pasa za tačdaun u pobedi Sinsinatija nad Džajantsima 31:13

Deseto kolo NFL sezone donelo je , izneđu ostalog, prvi poraz Atlanta Falkonsa, klupski rekord Baltimor Rejvensa po broju postignutih poena (55), a takođe i ubedljiv poraz aktuelnih šampiona Njujork Džajantsa u Sinsinatiju.

Nju Orleans predvođen kvoterbekom Dru Brisom skinuo je oreol nepobedivosti sa divizijskog rivala Atlante. Bris je počeo meč veoma loše, prvi pas mu je presečen, što je kasnije rezultiralo sa tri poena za Atlantu i vođstvo 10:0, posle nepunih četiri minuta igre.

Seintsi i Bris nisu se pokolebali, a kad je raningbek Kris Ajvori istrčao nesvakidašnji tačdaun od 56 jardi i smanjio prednost gostiju na 10:7 bilo je jasno da ćemo gledati zanimljiv meč.

Do poluvremena Nju Orleans je dvaput prelazio u vođstvo i taj period završio je sa prednošću 21:17.

U nastavku Nju Orleans uspeo je da prednost sačuva do kraja, iako je Atlanta u jednom trenutku prišla na samo poen minusa (28:27). Seintsi su iskoristili sledeći posed lopte da prednost dignu na, ispostaviće se, konačnih 31:27, a Falkonsi su propustili da uzvrate, uprkos tome što su stigli na samo jard od end zone protivnika. U četvrtom pokušaju Met Rajan, kvoterbek Atlante, nije uspeo da pronađe Rodija Vajta.

Posle panta Nju Orleansa, Rajan i Falkonsi imali su poslednji pokušaj, ali samo 37 sekundi vremena i nisu prešli više od devet jardi.

Dru Bris kompletirao je 21 dodavanje iz 32 pokušaja za 298 jardi, tri pasa za tačdaun i jedan presečen. Ovo je bila 52 utakmica zaredom u regularnoj sezoni na kojoj je kvoterbek Nju Orleansa bacio pas za tačdaun, novi NFL rekord.

Tajt end Atlante Toni Gonzales postao je prvi igrač na toj poziciji sa više od trocifrenim brojem hvatanja za tačdaun. Gonzales je dvaput poentirao, zabeležio 100. i 101. tačdaun, imao čak 11 hvatanja za 122 jarda, ali jubilej nije ukrasio pobedom.