SERIJA A: Kiks Intera, Lacio gospodari Rimom, golovi pljuštali na sve strane (VIDEO)

Dva derbija odigrana su u okviru 12. kola Serije A - u Rimu je "Derbi dela Kapitale" pripao Laciju posle preokreta, dok je Fiorentina odnela bodove iz Milana posrnulim "roso-nerima". U Đenovi je sjajan meč između istoimenog domaćina i Napolija završen pobedom gostiju u poslednjim minutima, Inter kiksnuo u Bergamu i ostavio Juventus samog na vrhu tabele

Golgeterski dan u italijanskoj Seriji A. Postignuto je 34 gola na deset mečeva, ali su dva završena bez golova - Kaljari-Katanija i Parma-Sijena. Najburnije je bilo u Đenovi, gde je Napoli izvojevao pobedu u poslednjih tri minuta meča (2:4), kao i u Rimu, gde je Lacio uspeo da preokrene protiv Rome (3:2).

Rimski "Derbi dela Kapitale" uvek je privlačio ogromnu pažnju ljubitelja fudbala. Kaže se, ranije je tu bilo više adrenalina, ali na 139. derbiju prestonice žara nije nedostajalo. Viđen je rezultatski preokret, čak pet golova, a podeljena su i dva crvena kartona, po jedan na obe strane. Meč je odigran na natopljenom terenu, uz jaku kišu. Utakmici su prethodili i neredi ispred stadiona, gde je jedan navijač Rome izboden nožem.

Bordo-zlatni poveli su već u devetom minutu pogotkom Lamele, ali je Lacio uspeo da preokrene do poluvremena golovima Kandreve(iz slobodnog udarca sa preko 30 metara) i Klosea. Da situacija bude još gora po Romu, Danijele de Rosi dobio je direktan crveni karton zbog udaranja Stefana Maurija u šesnaestercu dok su čekali da se izvede korner.

Do kraja meča viđen još po jedan pogodak na obe strane. Prvo je Lacio povisio na 3:1, a Roma je uspela preko Miralema Pjanića koji je izveo slobodan udarac sa oko 40 metara i video da je golmana Lacijala napustio gol liniju i uputio direktan udarac ka golu, četiri minuta pred kraj samo da ublaži poraz.

Svi su pomislili da se Milan uzdiže i da poboljšava formu, ali onda ga je ošamarila ekipa iz Firence. Bez povređenog kapitena Stevana Jovetića, Fiorentina je došla na noge "roso-nerima" i nanela im drugi uzastopni poraz u međusobnim duelima u Seriji A (1:3). Pre toga, "ljubičasti" se nisu nasladili protiv Milana u čak 13 mečeva. Krenuli su silovito i jedni i drugi, ali gosti su više hteli trijumf, imali su bolje i ubojitije napade, što su na kraju krunisali pobedom u Milanu.

Adem LJajić je zamenjen u 56. minutu, kasnije se ispostavilo strelcem trećeg gola El Hamdeuijem. Nenad Tomović je ceo meč presedeo na klupi "Viole".

Fantastična utakmica viđena je i u Đenovi, gde su domaći dva puta vodili (1:0) i (2:1), ali su u poslednjih 10 minuta meča uspeli da prime tri pogotka i da Napoli ostave u trci za "skudeto".

Veliki jubilej imao je srpski povremeni reprezentativac Boško Janković koji je protiv Napolitanac odigrao svoj 100. meč u Seriji A.

Fudbaleri Palerma nadvisili su Sampdoriju 2:0 u prvom nedeljnom meču 12. kola Serije A. Meč su obeležili dvostruki strelac Argentinac Paulo Dibala, kao i Fabio Brijensa, koji je oba puta asistirao.

Sampdorija se nalazi u velikoj krizi, a ovo im je sedmi uzastopni poraz.

U remiju Udinezea u Veroni protiv Kijeva (2:2) Dušan Basta i Željko Brkić kojeg su italijanski mediji okrivili da je direktan krivac za poraz tima iz Udina u meču 4. kola Lige Evrope protiv Jang bojsa odigrali su ceo meč.

U poslednjem meču kola, prvi Juventusov konkurent za titulu, milanski Inter poražen je u Bergamu od Atalante (3:2). Domaći su brzo poveli, već u devetom minutu, da bi "Neroazuri" izjednačili golom Gvarina u 56. Nedugo zatim dva gola za sedam minuta Hermana Denisa za nedostižnih dva gola prednosti. Rodrigo Palasio, dželat Partizana je pet minuta pred kraj samo ublažio poraz svoje ekipe (3:2).

Posle ovog kola Juventus je usamljen na vrhu tabele sa četiri boda više od Intera i pet od Napolija.

REZULTATI 12. kola:

SUBOTA:

Kaljari – Katanija 0:0

Peskara – Juventus 1:6

( Kasćione 25. – Vidal 9, Kvaljarela 22, 45, 53, Asamoa 30, Đovinko 38. )

NEDELJA:

Palermo – Sampdorija 2:0

( Dibala 52, 71. )

Milan – Fiorentina 1:3

( Pacini 60. - Akvilan 10, Valero 38, El Hamdeui 88. )

Kjevo – Udineze 2:2

( Andreoli 39, Paloski 89(pen). - Anglea 43, 90. )

Đenova – Napoli 2:4

( Imobile 23, Bertolaći 56. - Mesto 54, Kavani 79, Hamšik 90, Insigne 90+3. )

Lacio – Roma 3:2

( Kanreva 35, Klose 43, Mauri 47. - Lamela 9, Pjanić 86. )

Parma – Sijena 0:0

Torino – Bolonja 1:0

( Dambrosio 66. )

Atalanta – Inter 3:2

( Bonaventura 9, Denis 60, 67(pen). - Gvarin 56, Palasio 84. )

TABELA: Juventus 31, Inter 27, Napoli 26, Fiorentina 24, Lacio 22, Atalanta 18, Roma 17, Katanija 16, Parma 16

(D. G.)

(Telegraf.rs)