ALEGRI: Nije realno da se borimo za titulu

Trener fudbalera Milana Masimilijano Alegri rekao je da nije realno da se "roso-neri" ove sezone bore za titulu šampiona Italije zbog svih promena koje su se desile u klubu i problema koji su ih snašli

Slavni fudbalski klub Milan, koji ima najviše internacionalnih titula na svetu, očajno je startovao ove sezone. U letošnjem prelaznom roku dogodile su se ogromne promene jer su klub napustili mnogi igrači, i milanski tim ima velike probleme kako u Ligi šampiona tako i u Seriji A. Strateg Milana Masimilijano Alegri, koji je sa ovim klubom 2011. godine bio najbolji u Italiji, istakao je da želi da ostane do kraja ugovora sa "roso-nerima".

- Ne želim više da odgovaram na pitanja o svom statusu u klubu. U prve dve godine imao sam rezultate sa Milanom i nije realno da u ovoj sezoni budemo na vrhu, s obzirom na letošnje promene u igračkom kadru - kazao je Alegri novinarima u Milanu.

Slavni klub trenutno zauzima 11. mesto na tabeli Serije A.

- Kada sam došao u Milan, bio sam pun entuzijazma i želim da ostanem ovde do kraja ugovora, koji ističe u leto 2014. godine. I dalje igramo na tri fronta, promovisali smo dosta mladih igrača u Ligi šampiona i potrebno je vreme da počnemo da pobeđujemo - dodao je Alegri.

Ekipa Milana sutra u utakmici 12. kola Serije A dočekuje Fiorentinu. Ako se tako i dalje može reći, najveći kandidat za titulu Juventus dokazao je silu na gostovanju u Peskari, gde je slavio sa velikih 6:1.

(Tanjug)