BATINE ZA BBB: Parižani istukli Hrvate (VIDEO)

Navijači PSŽ-a hvale se na forumima da su istukli Hrvate, jedan navijač Dinama teško povređen, letele flaše, kamenje i baklje. Dan posle sukoba policija uhapsila 80 navijača iz jednog pariskog hotela

Iako je francuski ministar policije zabranio dolazak navijačima zagrebačkog Dinama na meč Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena, njih stotinak ipak se obrelo u Parizu gde su se tukli sa navijačima "svetaca" i policijom.

Dvojica hrvatskih navijača su povređeni, jedan ima tešku povredu prsa, a u prvi mah uhapšene su 24 osobe, većinom navijača Dinama, da bi dan kasnije policija privela njih još 80, koji su boravili u jednom hotelu. Do sukoba "Bed blu bojsa" i Parižana došlo je u centru grada.

- Nasilje je eskaliralo u regionu Bastilje i policija je morala da interveniše - izjavio je portparol pariske policije.

Pariski huligani po forumima se hvale da su pretukli Hrvate, dok francuski mediji pišu kako su tokom okršaja letele flaše, kamenje i baklje, a stanovnici okolnih ulica potvrdili su da je policija brzo stigla na mesto nereda i u žestokom obračunu s navijačima smirila situaciju i privela pripadnike obe navijačke grupe.

(Telegraf.rs)