NBA LIGA: Prvenac Lejkersa, odlični Peković

Tim iz Los Anđelesa, predvođen Dvajtom Hauardom, ostvario prvu pobedu ove sezone posle tri uvodna poraza. Minesota je poražena u Torontu, ali je bivši igrač Partizana bio najbolji u timu

Košarkaši L.A. Lejkersa ostvarili su prvenac ove sezone u NBA ligi pobedivši Detroit sa 108:79. Nakon tri uvodna poraza u "Stejpls Centru", konačno je proradila mašinerija iz El Eja koja figurira za titulu ove sezone.

Dvajt Hauard je ubacio 28 poena uz sedam skokova, a precizniji je bio iz igre (12/14) nego sa linije slobodnih bacanja (4/9), dok se Kobi Brajant podredio timu, ubacio je 15 poena uz sedam skokova i osam asistencija.

Lejkersi sada imaju skor 1-3, dok su Pistonsi bez trijumfa 0-3.

Minesota je u "Er Kanada Centru" doživela prvi poraz ove sezone - 105:86. Kajl Lauri i Demar Derozan su bili raspoloženi sa po 22 poena i sedam skokova za domaće, dok je Alan Anderson sa klupe doneo 18 i tako nadomestio očajnu partiju Andree Barnjanija (10p, 4/16 iz igre).

Jedini vredni pomena kod "vukova" su bili Andrej Kiriljenko (17p, 6sk, 3as, 3bl) i Nikola Peković (15p).

Jedinu pobedu na gostujućem terenu prethodne noći ostvarila je Atlanta i to, ni manje ni više, protiv Oklahome - 95:104. Kevin Martin je ubacio 22 poena u prvom poluvremenu, a 28 ukupno.

Iz igre je šutirao 8/11, za tri 6/8. Kevin Durent je na polovini treće deonice imao 13 poena, osam skokova i sedam asistencija i svi u dvorani su čekali njegov prvi tribl-dabl. To se, ipak, nije dogodilo, a Oklahoma je doživela i drugi poraz.

Niksi su upisali drugu pobedu na startu lige i to bez Amarija Stodemajera. U "Medison Skver Gardenu" je oružje položila ekipa Filadelfije - 100:94. Siksersi i dalje ne računaju na Endrua Bajnama, a bizarnu povredu skočnog zgloba je već na startu meča doživeo Džejson Ričardson. Naime, on je nagazio kamermana.

Karmelo Entoni je ponovo vodio svoj tim sa 27 poena, dok je 20 zabeležio Džej Ar Smit (9sk). Džaru Holidej se istakao kod gostiju sa 27 koševa i sedam dodavanja, ali i šest izgubljenih lopti.

Njujorku je ovo najbolji start još od sezone 1999/2000, kada su počeli sa 3-0.

( Telegraf.rs/MVP)