Zaneti: Nadam se da će protiv Juvea suđenje biti fer

- Utakmica u subotu neće biti odlučujuća za titulu, već samo za raspored na tabeli i za nas bi bilo od velikog značaja da pobedimo u Torinu - rekao je fudbaler Intera

Fudbaler Intera Havijer Zaneti najavljuje veliku borbu u italijanskom derbiju, koji njegovu ekipu očekuje u subotu protiv lidera Serije A Juventusa.

- U subotu je važna utakmica za sve, s obzirom da je ovo derbi Italije. Drugo mesto na tabeli nam daje krila, nadamo se da ćemo nastaviti sa dobrim partijama. Ova utakmica neće biti odlučujuća za titulu, već samo za raspored na tabeli i za nas bi bilo od velikog značaja da pobedimo u Torinu. Biće to lep i veliki izazov, tako da ga mi rado prihvatamo.

U Italiji se trenutno raspravlja o sudijskoj naklonjenosti "Staroj dami", pogotovo posle utakmice sa Katanijom. Sudije su i na Apeninima, kao i kod nas, često glavni akteri derbija.

- Nadamo se da će suđenje biti fer. Znamo da uvek može da bude grešaka, ali se želimo da posle utakmice samo govoriti isključivo o taktici - rekao je 39-godišnji Argentinac.

Trener "neroazura" Andrea Stramaćoni nedavno je rekao da sudije ne guraju Juve, a italijanski novinari su pitali Zanetija da uporedi Žozea Murinja sa trenutnim glavnim strategom.

- Besmisleno je porediti Stramaćonija u Murinja. Sa Žozeom smo dosta toga osvojili i uvek će nam biti u srcima. Andrea je tek na početku i dobro radi, može da napravi sjajnu karijeru - završio je Zaneti.

(Telegraf.rs)