MILAN ZAPEO: Gvardiola umesto Alegrija?

Prema medijskim spekulacijama, sledeći na listi želja su Lučano Spaleti, Rafael Benites, Roberto Manćini i doskorašnji napadač Filipo Inzagi

Nezadovoljni očajnim startom ove sezone, čelnici Milana već sastavljaju spisak kandidata koji bi mogli da preuzmu mesto šefa stručnog štaba od Masimilijana Alegrija, prenose italijanski mediji.

Navodi se da je smena trenera izvesna, a da je vlasnik "rosonera" Silvio Berluskoni, za kog se spekuliše da će klub prodati katarskom šeiku, već sastavio uži izbor stručnjaka koji bi zamenili 45-godišnjeg Alegrija.

Na vrhu liste želja bivšeg italijanskog premijera navodno je Pep Gvardiola, koji je letos podneo ostavku u Barseloni pozivajući se na iscrpljenost, ali je malo verovatno da bi mogao da dođe u Milano zbog problematične finansijske situacije u trofejnom klubu.

Prema medijskim spekulacijama, sledeći na listi je aktuelni trener ruskog prvaka Zenita iz Sankt Peterburga Lučano Spaleti, koji ima veliko iskustvo u Seriji A nakon što je vodio Udineze i Romu.

Među ostalim kandidatima su Rafael Benites, smenjen u Interu u decembru 2010. nakon samo šest meseci, i Roberto Manćini, koji je trenutno pod pritiskom u engleskom prvaku Mančester sitiju.

U "igri" je, takođe, doskorašnji napadač Filipo Inzagi, koji je igračku karijeru završio prošlog leta i trenutno vodi mlađe klupske selekcije, a koji je izuzetno popularan među navijačima Milana.

(Telegraf.rs/Tanjug)