NFL: Atlanta prizemljila Orlove, Džajantsi se revanširali Dalasu (VIDEO)

Falkonsi, predvođeni sjajnim Metom Rajanom, prvi put počeli sezonu sa sedam uzastopnih pobeda, Džajantsi slavili u triler završnici protiv Kauboja

Atlanta je potvrdila da je jedan od glavnih kandidata za titulu ove sezone zu NFL-u glatkom pobedom u Filadelfiji 30:17 u jednom od derbija osmog kola.

Od samog starta pa do kraja nije bilo dileme ko je bolji tim, Falkonsi su već do poluvremena stekli veliku prednost, 24:7, da bi je u nastavku rutinski održavali uz maksimalan utrošak vremena. Ovo je prva pobeda Atlante u Filadelfiji još od 30. oktobra 1988., a ostvarena je pre svega zahvaljujući odličnoj igri kvoterbeka Meta Rajana koji je kompletirao 22 pasa iz 29 pokušaja za 262 jarda uz tri tačdauna i pas rejting 137,4 i doveo svoj tim do najboljeg starta u istoriji, 7-0.

Džajantsi su slavili u triler završnici u Dalasu, i revanširali se Kaubojima za poraz na otvaranju sezone, uprkos tome što kvoterbek Ilaj Mening ovog puta nije briljirao, 15/29 za 192 jarda uz presečen pas . Na sreću Njujorčana ništa nije bio bolji ni Toni Romo kojem su presečena četiri pasa, mada mu zamalo nije ispelo da kompletira veliki kambek.