PANČEV: Ako se Džaja vrati u Zvezdu, vratio bih se i ja (VIDEO)

Proslavljeni napadač je još pre deset godina imao ponudu da se vrati u klub sa kojim je dosegao evropski i svetski vrh, ali tada "se kockice nisu složile"

Proslavljeni golgeter Crvene zvezde iz vremena njenih najvećih uspeha Darko Pančev, izjavio je da bi se vratio u klub u kojem je dosegao svetsku slavu ako bi na čelo srpskog velikana ponovo došao Dragan Džajić. Pančev tvrdi da je slični ponudu već imao pre nekih deset godina, ali nije došlo do realizacije.

- Taj predlog dao mi je Dragan Džajić još pre 10 godina, ali se kockice nisu složile. Ista ideja traje i sada i vrlo rado bih prihvatio da dođem u Zvezdu i obavljam neku od funkcija u klubu pod uslovom da se vrati i Džajić. Zvezda bez Džaje nema taj integritet i prepoznatljivost. Želim svim srcem da se najveća legenda vrati na čelo kluba, da se krene napred. Pet godina bez titule je mnogo, mom klubu je mesto na vrhu. Opet, s druge strane, neophodan je mukotrpan sistematski rad - rekao je Pančev za "Večernje novosti".

Nekadašnja "zlatna kopačka" Evrope ima loša iskustva u pokušaju da pomogne makedonskom fudbalu, pa je digao ruke.

- Hteo sam da pomognem, imao i ideje kako, a oni odmah počeli priču: "Darko hoće da vlada fudbalom". A meni uopšte nije bilo stalo do vlasti, ja sam hteo samo da se makedonski fudbal pokrene, organizuje i na neki način prati Evropu. Tada sam im rekao, ne treba Darko da bude predsednik, neka bude Ilija Najdoski, Vasil Ringov ili Kanatlarovski, a svi mi ostali ćemo da pomažemo, svako na svoj način. Oni to očigledno nisu hteli, već im je moje ime služilo kao paravan za lične ambicije. E, to nije moglo da prođe.

Ni srpska ni makedonska reprezentacija nemaju prave golgetere, pa je i to jedan od razloga za skromne rezultate.

- Bez golgetera nema rezultata, jedna je Barselona ili selekcija Španije koje mogu do najvećih uspeha i bez devetke. Oni mogu, mi ne možemo. Talenata ima, problem je u struci i stalnom strahu trenera da ne izgube. Tako i oni koji umeju da daju gol budu žrtva taktika. To nije slučaj samo kod nas već i u svetu. Mesi i Kristijano Ronaldo daju "milion golova", klasa su za sebe, ali nisu devetke. Poslednja prava je bio Van Nistelroj, mada mi i Falkao liči na to - ocenio je Pančev, koji ima pozitivno mišljenje i o Ognjenu Mudrinskom, novoj udarnoj igli najtrofejnijeg srpskog kluba.

- Čini mi se da je Zvezda konačno našla golgetera. Ognjen Mudrinski ima sve odlike da bude centarfor visoke klase. Dobro se kreće, lako daje golove, samo da nastavi da se ovako razvija i profitiraće i on i klub.

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)