VUČIĆ: Država će podržati izgradnju "Atletske dvorane", jer time dobija ceo srpski sport

"Time što podržava atletiku koja je bazični sport, država podržava razvoj srpskog sporta uopšte", izjavio prvi potpredsednik vlade posle sastanka sa zvaničnicima Atletskog saveza

Ministar odbrane i prvi zamenik premijera Aleksandar Vučić primi  je predsednika Atletskog saveza Srbije Veselina Jevrosimovića i generalnog sekretara Slobodana Brankovića kako bi se dogovorili oko dalje saradnje u izgradnji prve atletske dvorane u Srbiji.

Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo odbrane u saradnji sa Ministarstvom sporta napravi novi predlog zaključka Vlade koji bi omogućio da počne prva faza izgradnje dvorane na prostoru Vojne akademije. 

- Prethodni zaključak Vlade imao je neke nelogičnosti. Novac koji je bio odobren nije bio dovoljan za izvođenje toliko obimnih radova koji su bili predviđeni u prvoj fazi. Zbog toga će novim zaključkom Vlade biti smanjen obim radova, posle čega će prva faza radova nesmetano moći da počne - rekao je za Telegraf generalni sekretar Atletskog saveza Slobodan Branković. On dodaje da će Vlada brzo doneti novi zaključak kako bi dvorana bila gotova do kraja sledeće godine.

- Novi zaključak Vlada će doneti po hitnom postpupku što je naložio zamenik premijera Aleksandar Vučić. Tako su otklonjene sve prepreke da počne izgradnja prve atletske dvorane u regionu. Nama je cilj da dvoranu otvorimo do decembra sledeće godine kada je Beograd domaćin Evropskog prvenstva u krosu, i kada će ovde gostovati mnogo bitnih ljudi iz sveta atletike - kaže Branković.

Ministar odbrane i prvi zamenik premijera Aleksandar Vučić rekao je da je napredak srpske atletike vidljiv.

- Izgradnjom dvorane srpska atletika će napokon imati maksimalne uslove i moći će da još više napreduje. Time što podržava atletiku koja je bazični sport, država podržava razvoj srpskog sporta uopšte - rekao je Vučić.

Zamenik premijera je rekao i da je država podržala ovaj projekat jer je veoma važno da srpski sportisti, atletičari mogu da treniraju i tokom zimskog perioda, što je važno za održavanje forme i pripremu za velika takmičenja. 

Sastanku Vučića i zvaničnika Atletskog saveza Srbije pristutvovao je i državni sektretar Ministarstva odbrane Zoran Đorđević.

(Telegraf.rs)