PLATINI: Moguća oštra kazna za Srbiju!

Predsednik UEFA kaže da su Srbija i Hrvatska već dobili žute kartone zbog rasizma, pa bi sada naš savez mogao da se suoči sa ozbiljnim sankcijama

Zabrinjavajuće izjave predsednika UEFA stižu iz Pariza. Mišel Platini je nagovestio da bi Fudbalski savez Srbije mogao da dobije teške sankcije zbog rasnih uvreda na račun Denija Rouza koje su se čule sa tribina stadiona Mladost u Kruševcu na utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske.

- Srbija i Hrvatska su dobile ozbiljne žute kartone zbog rasističkih incidenata još pre godinu dana. Sada ćemo videti šta će reći Disciplinska komisija UEFA koja će se baviti ovim slučajem. Imaćemo izveštaj delegata i zvaničnika sa utakmice u Kruševcu, a koristićemo i televizijski snimak - rekao je Platini novinarima u Parizu.

Disciplinska komisija razmatraće 22. novembra eventualnu kaznu za Fudbalski savez Srbije. 

Podsetimo na meču koji je Srbija izgubila od Engleske 0:1 u baražu za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija, najpre je došlo do fizičkog obračuna između igrača i članova stručnog štaba dve ekipe, a zatim su se čule i rasističke uvrede na račun mladog Denija Rouza. Rouz se žalio da je bio rasistički zlostavljan tokom celog meča, dok je naš fudbalski savez to negirao.

(Telegraf.rs)