NISU IH OMELI NEREDI: Košarkaši Partizana rasturili Budućnost! (VIDEO)

Iako su utakmicu započeli dok je u "Morači" bilo još dima od topovskih udara," crno-beli" su prikazali odličnu igru, za koju Podgoričani nisu imali nikakvo rešenje - 81:62 (22:9, 20:22, 21:14, 18:17)

U senci neverovatno sramnih scena u dvorani "Morača", košarkaši Partizana i Budućnosti odigrali su utakmicu petog kola ABA lige u poluneregularnim uslovima. Po završetku zagrevanja igrača, čelnicima ABA lige poslata je alarmanta poruka. Navodno isprovocirani pesmom koju su skandirali navijači Partizana, domaći "Varavari" probili su zaštitnu ogradu i upali na teren kako bi se obračunali sa gostujućim navijačima. Policija je intervenisala, bilo je povređenih i nekih uhapšenih, ali je posle pola sata odlučeno da "crno-beli" i Podgoričani počnu utakmicu, u hali u kojoj je još bilo dima od topovskih udara.

Na kraju, Partizan je savladao podgoričku Budućnost 81:62 (22:9, 20:22, 21:14, 18:17).

Najefikasniji među "crno-belima" bili su Lučić sa 18, Vesterman sa 13, i Musli i Bertans sa po 10 poena, dok su na drugoj strani to bili Aleksa Popović sa 16, Li i Vitkovac sa po 13.

Situacija se primirila, ali su košarkaši i stručni štab, razumljivo, bili nervozni. Trener Duško Vujošević je na samom startu zaradio tehničku grešku, bilo je koškanja među igračima, ali su se srećom "crno-beli" raskravili. Leo Vesterman i kapiten Vladimir Lučić su krenuli da rešetaju protivnički koš, a agresivna odbrana "crno-belih" svela je Budućnost na svega devet poena u prvoj četvrtini.

U nastavku su se domaći razigrali u napadu, ali nisu imali rešenje u odbrani. Dosta koševa su Beograđani postigli posle kontri. Ništa se nije promenilo ni trećoj četvrtini - Budućnost je bila bezidejna i nastavila je sa velikim brojem promašaja sa linije penala. S druge strane, golobradi "crno-beli" su nastavili sa odličnim šutom, skokom, efiakasnim kontrama, što ih je dovelo do prednosti +18.

U poslednjoj četvrtini je najveća prednost Partizana zaokružena na +20. Podgoričani su se faktički predali, a Partizan je do kraja sproveo svoje sjajno šutersko veče, u kojem su postigli osam trojki iz 14 pokušaja.

Tokom utakmice trener Vujošević je zabranio kamermanu i njegovom asistentu s mikrofonom da u svrhu TV prenosa prilaze Partizanovoj klupi tokom tajm-auta. On je po završetku meča rekao da je zadovoljan igrom svojih momaka.

- Jadranska liga je dobila na značaju zbog plasmana u Evroligu, čime su obezvređena nacionalna takmičenja, što doprinosi onakvim tenzijama. Partizan je pokazao da je bolji tim od Budućnosti. Iznenađen sam onakvim scenama. Nisam očekivao da u rodnom gradu čujem onakva skandiranja, ali dobro, veličina čoveka je u tome da oprosti - zaključio je trener Partizana, i dodao da perspektivan tim Partizana nema amnestiju u svojim ciljevima samo zbog svoje mladosti.

ABA LIGA, 5. kolo:

PETAK

Crvena zvezda DIVA – Igokea 75:76

subota:

Radnički Kragujevac – Solnok 97:72

Split – MZT Skoplje 73:65

nedelja:

Cibona – Zadar  90:81

Široki – Krka 73:68

Budućnost – Partizan 62:81

ponedeljak:

Olimpija – Cedevita (20:30)

TABELA: Igokea 5-0, Partizan mt:s 4-1, Cedevita 3-1, Olimpija 3-1, Krka 3-2, Split 3-2, Budućnost 2-3, Radnički 2-3, MZT Skoplje 2-3, Cibona 2-3, Široki 2-3, Zadar 1-4, Crvena zvezda 1-4, Solnok 1-4.

(Telegraf.rs)