HAOS U PODGORICI: Navijači Budućnosti napali "grobare", devetoro povređenih, petoro uhapšenih! (VIDEO)

U "Morači" su letele stolice i ostali predmeti, kao i baklje, a upaljeno je bilo i nekoliko topovskih udara! Sa lakšim povredama su u Kliničkom centru završili šestoro navijača i tri policajca. Neredi iz dvorane preselili su se i na ulice, pa je policija morala da interveniše i na više lokacija u Podgorici. Prema nezvaničnim informacijama za sada je uhapšeno pet osoba.

Utakmica petog kola između košarkaša Budućnosti i Partizana počela je sa pola sata zakašnjenja, jer su domaći navijači neposredeno pred početak meča srušili zaštitnu ogradu i preko terena pohrlili ka tribinama, gde su bili smešteni navijači Partizana!

Na terenu su letele stolice i ostali predmeti, kao i baklje, a i bilo je upaljeno i nekoliko topovskih udara!

 

Policija je momentalno intervenisala sa policijskim psima, koji nisu imali korpe. RTV CG navodi da su navijači domaćina u dvorani "Morača" krenuli preko parketa prema pristalicama Partizana, nakon čega je policija prvo ispraznila tribinu gde se nalaze gostujući navijači, a potom intervenisala i na delu tribine gde se nalaze podgorički "Varvari", i uz upotrebu sile ih uklonila iz dvorane.

Trener Duško Vujoševič povukao je košarkaše Partizana sa terena, a posle nekoliko minuta teren su napustili i domaći igrači. 

Nakon polusatne pauze, odlučeno je da se utakmica odigra, a košarkaši su morali ponovo na zagrevanje.

Spekuliše se o tome da su domaći navijači uleteli na teren zbog protivničkog skandiranja: "Vi ste samo mali grad u Srbiji". Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava bila je i velika koncentracija dima u dvorani.

DEVETORO POVREĐENIH, SUKOBI NASTAVLJENI U GRADU

"Vijesti" prenose da je bilo devet povređenih, kojima je pomoć ukazana u Urgentnom centru Kliničkog centra Crne Gore. Lakše povrede je zadobilo šest navijača i tri policajaca. Iz policije su rekli da će na osnovu snimaka bezbednosnih kamera utvrditi ko je još odgovoran za incidente u dvorani i van nje i da će i te osobe biti privedene. Prema nezvaničnim informacijama za sada je uhapšeno pet osoba.

Iz podgoričke policije "Vijestima" je rečeno da će se u ponedeljak tokom dana oglasiti povodom incidenata. Neredi iz dvorane preselili su se i na ulice, pa je policija morala da interveniše i na više lokacija u Podgorici.

(B.Mekić / Foto: Twitter Aca Stojanović)