Potpredsednik Fife traži izbacivanje Srbije!

Džim Bojs, predstavnik Severne Irske i potpredsednik Fife, zalaže se za drastičnu kaznu protiv Fudbalskog saveza Srbije i nada se izbacivanju naše reprezentacije sa nekog od međunarodnih takmičenja

Potpredsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) iz Severne Irske Džim Bojs založio se danas da Srbija bude izbačena sa nekog od budućih takmičenja zbog incidenta u Kruševcu po završetku revanš meča baraža mladih reprezentacija za odlazak na EP u Izraelu.

- UEFA bi trebalo oštro da kazni Fudbalski savez Srbije. Mislim da bi trebalo da igraju utakmice pred praznim tribinama, a čak se zalažem i za to da dobiju suspenziju sa narednih međunarodnih takmičenja - rekao je Bojs za Bi-Bi-Si.

Potpredsednik Fife zatražio je da se Srbiji odmah izrekne zabrana igranja utakmica pred publikom.

- Ovo nije prvi put da gledamo ovakve slike iz Srbije, koja ima veliki problem sa rasizmom. Kao veliki protivnik rasizma, u bilo kakvom obliku, smatram da bi UEFA trebalo drastično da kazni Srbiju - ocenio je Bojs.

On je naglasio da je "došlo vreme da se prekine samo sa praksom novčanog kažnjavanja, jer to očigledno, ne daje rezultate".

FSS je optužen pred UEFA zbog "rasističkog navijanja navijača", dok se protiv Saveza i Engleske fudbalska asocijacije vodi postupak zbog tuče mladih fudbalera tokom meča kvalifikacija za Prvenstvo Evrope prošle nedelje, koja je završena pobedom Engleza 1:0.

(Telegraf.rs / Tanjug)