NIKOLIĆ OBEĆAO: Vratićemo atletiku u osnovne škole!

Na sastanku sa prvim čovekom Atletskog saveza Srbije Veselinom Jevrosimovićem, predsednik Srbije podržao je program dečje atletike, pristao da bude na čelu organizacionog odbora EP u krosu sledeće godine u Beogradu, a razgovaralo se i o izgradnji atletske dvorane

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, razgovarao je u ponedeljak u predsedništvu s predsednikom Atletskog saveza Srbije Veselinom Jevrosimovićem i generalnim sekretarom Slobodanom Brankovićem.

- Predsednik Tomislav Nikolić prihvatio je našu ponudu da bude na čelu Organizacionog odbora Prvenstva Evrope u krosu, koje je na programu 8. decembra naredne godine i održaće se u Parku prijateljstva na Ušću.

To je najveće atletsko takmičenje u Srbiji od Prvenstva Evrope u Beogradu održanog 1962. godine. Ne mogu da opišem koliko sam srećan što smo naišli na takvu podršku u vrhu - rekao je Slobodan Branković i dodao:

- Hitno sam obavestio predsednika Evropske atletike Hansjorga Virca o ovome. Sastali smo se u subotu u Lavaleti, tokom Konvencije EA i pitao me je da li je promena vlasti u Srbiji uticala na Prvenstvo Evrope u krosu.

Prirodno je da ga sve zanima, da ništa ne prepušta slučaju. Uz šampionat u dvorani u Geteborgu to je najveće takmičenje koje će kraljica sportova da ima 2013. na Starom kontinentu.

Sa Tomislavom Nikolićem vodeći dvojac ASS razgovarao je i o najvažnijoj stvari ne samo za našu atletiku već i celokupan sport - izgradnji atletske dvorane na Vojnoj akademiji.

Svetska asocijacija atletskih federacija ukazala je poverenje našoj kući atletike, kada se posle raspisanog konkursa odlučila da se baš kod nas sprovodi program Dečje atletike. Čelnici Saveza već mesecima rade na tom projektu koji je trenutno ušao u fazu realizacije.

- Predsednik Nikolić je veoma obradovan ovom akcijom, jer smatra da bez uvođenja bazičnih sportova u škole ne možemo zdravo da razvijamo nove generacije - rekao je Branković.

(Telegraf.rs)