OPA, NOVAK STAJL: Đoković čudesnim preokretom do titule u Šangaju! (VIDEO)

Najbolji srpski teniser spasio pet meč lopti u drugom setu, da bi u trećem slomio otpor neugodnog Endija Mareja - 5:7, 7:6, 6:3

Novak Đoković posle velike drame savladao je Britanca Endija Mareja u finalu ATP turnira u Šangaju u divovskoj borbi koja je trajala 3 sata i 22 minuta sa 2:1 u setovima -  5:7, 7:6, 6:3.

Srpski teniser bio je na rubu poraza u nekoliko navrata, ali spasio je pet meč lopti i u taj-breku drugog seta(13:11) prvo stigao do izjednačenja, a onda i do pobede u malo manje dramatičnom trećem setu u kojem je napravio dva  brejka za konačni trijumf.

Nole, koji je posle meča izjavio da je imao i dosta sreće, ovim uspehom smanjio je zaostatak za Rodžerom Federerom na 195 poena i ima velike šanse da ga prestigne na čelu ATP liste do kraja sezone, a možda već u Parizu, gde Švajcarac brani titulu, a najbolji srpski teniser četvrtfinale.

Đoković je posle osvojenog svog servisa u prvom gemu, odmah oduzeo servis Mariju, iskoristivši treću brejk loptu. Škot se, međutim, nije pokolebao i u narednom gemu uzvratio je istom merom, a potom iskoristio svoj servis i poravnao na 2:2.

Mari se tu nije zaustavio, napravio je drugi uzastopni brejk i prvi put u meču poveo, ali onda i Nole posle tri izgubljena gema popravlja igru i uzvraća brejkom.

U sledećem gemu Nole je potpuno podbacio, osvojio samo jedan poen, a kada je poslao loptu u aut omogućio je Mariju treći uzastopni brejk za 4:3.

Đoković je ponovo bolje zaigrao na servis Britanca i brejkom poravnao na 4:4, da bi potom konačno osvojio svoj servis i poveo 5:4. Mari uzvraća i izjednačuje na 5:5, a potom ponovo pravi brejk, pošto je Đoković poslao loptu u aut. Taj trenutak toliko je iznervirao Novaka da je u nastupu besa polomio reket.