VUKOIČIĆ: Nismo favoriti, ali necemo se predati u Zagrebu!

- Moramo da razmišljamo o našoj igri, našim korekcijama i principima koje smo postavili i jednim delom usvojili. To će biti naš prioritet - otkrio je trener Crvene zvezde

Košarkaše Crvene zvezde DIVA u četvrtom kolu Jadranske lige očekuje težak ispit, s obzirom da im je rival Cedevita, jedan od favorita za osvajanje šampinskog prstena.

Cedevita je tim s najvećim budžetom u ABA ligi, kao i sa najjačim igračkim kadrom, kojim rukovodi izuzetno kvalitetan i prekaljeni trener Božidar Maljković.

U odnosu na prethodna tri meča, biće malih promena u sastavu, pošto će umesto Filipa Čovića u timu biti Branko Lazić, koji se oporavio od povrede stopala.

- Lazić je počeo da trenira. S kakvom ulogom i kolikom minutažom će biti u Zagrebu, teško je reći u ovom trenutku. Imaćemo još nekoliko treninga, pa će situacija biti malo jasnija - objasnio je trener Crvene zvezde DIVA Vlada Vukoičić .

On je naglasiio da će u meču sa Cedevitom prioritet biti pridržavanje dogovorenog plana igre.

- Moramo da razmišljamo o našoj igri, našim korekcijama i principima koje smo postavili i jednim delom usvojili. To će biti naš prioritet - rekao je Vukoičić.

Trener crveno-belih je naglasio da "nije tajna da Cedevita ima tim za visok plasman"

- S obzirom da se igra u Zagrebu, ne mogu da kažem da smo favoriti, jer nemamo osnova da pretimo. Ali, ne postoji nijedan razlog da se predamo, da idemo sa unapred podignutom belom zastavom i da ne verujemo da možemo da pobedimo - rekao je Vukoičić.

Crveno-beli put Zagreba krenuli su danas u devet časova. Po dolasku u glavni grad Hrvatske imaće ručak, popodnevni odmor i večernji trening.

Utakmica je na programu u nedelju od 17 sati, a povratak za Beograd zakazan je odmah po završetku meča.

(Tanjug)