LIGA ŠAMPIONA: Šou na "Bernabeuu", PSŽ "samleo" Kijevljane, Šalke, Porto i Arsenal slavili na gostovanjima

Ibrahimović i kompanija na "Parku prinčeva" deklasirali Kijevljane i pokazali da neće praviti greške koje su bogati "građani" radili prošle sezone. Porto smirio "Maksimir", Žervinjo Monpelje

Više od jedne milijarde evra vredno takmičenje konačno je startovalo. Prvih osam mečeva u Ligi šampiona čiji naslov brani londonski Čelsi uživo je gledalo oko 400.000 gledalaca dok se kraj malih ekrana nalazi bar tri puta toliko.

Derbi 1. kola svakako je bio duel Reala i Mančester sitija na prepunom "Bernabeu". Iako se u španskoj prestonici igrao ozbiljan fudbal, na trenutak se mislilo da će šou "ukrasti" Zlatan Ibrahimović i kompanija. Naime, PSŽ je za 12 minuta deklasirao kijevski Dinamo. Stavili su im "sveci" tri laka komada, da bi Ukrajinci u 87. minutu samo ublažili poraz. Ali, za 25 minuta na "Santijagu" je viđeno pet golova i preokret koji se na ovakvom nivou fudbala ne viđa često. Dva puta su izabranici Roberta Manćinija vodili, ali su dozvoljavali da Madriđani brzo anuliraju prednost. Konačno, Džo Hart, golman Sitija, koji je do poslednjeg šuta na utakmici skinuo sve, kriv je za poraz, a Ronaldo je opet pogodio.

Sigurne bodove je osvojila Malaga, koja je (ne)očekivano lako dobila Zenit sa 3:0, dok se Šalke "pevajući" vraća iz Atine, gde je sa 2:1 pobedio Olimpijakos. Radovali su se i igrači Arsenala, Porta i Borusije, koja je u 88. minutu preko Levandovskog došla do prva tri boda u Ligi šampiona.

LIGA ŠAMPIONA 1. kolo:

GRUPA A

PSŽ - DINAMO (Kijev)

Ako se samo na trenutak vratimo u prošlu sezonu Lige šampiona i prisetimo se Sitija, onda ćemo samo konstatovati da novac u fudbalu, pogotovo na ovom nivou, nije presudan. Međutim, "sveci" iz Pariza ne žele da ponove greške "građana", pa su od starta krenuli silovito. Fudbaleri Dinama iz Kijeva dolazak u Pariz pamtiće po nekim drugim stvarima, a ne po poslu zbog kojeg su došli. Ibrahimović i kompanija se nije šalila i deluje da su Ukrajinci izbegli katastrofu.

DINAMO (Zagreb) - PORTO

Portugalci su (ne)očekivano ostali bez Hulka, ali je ponuda ruskog Zenita bila ona koja se odbija. Opet, i bez najboljeg fudbalera trener Porta je rekao da će igrati "isto kao i sa njim". U Zagrebu nisu... Ipak, Lučo Gonzales je u smiraj prvog dela iskoristio centaršut Aleksa Sandra i posle Kelavinog "leta u prazno" loptu smestio u praznu mrežu. U utakmici gde se sve dešavalo na sredini Defur je, posle Dinamovog "kockanja" i igre na sve ili ništa pogodio za konačnih 2:0.