SUROV NAPOLI: Igračima zabranjen seks dva dana pred meč!

- Izbegavanje seksualnih aktivnosti dva dana pre utakmice je osnova da se spreče upale i istezanje mišića. To je pravilo u našoj ekipi - rekao je šef lekarske službe Napolija Alfonso de Nikola

Fudbalski klub Napoli mogao je u prošloj sezoni da se pohvali time što su njegovi igrači imali mali broj povreda, a lekarski tim italijanskog kluba otkrio je tajnu uspeha. Naime, igračima je zabranjeno da imaju seksualne odnose dva dana pre meča.

- Izbegavanje seksualnih aktivnosti dva dana pre utakmice je osnova da se spreče upale i istezanje mišića. To je pravilo u našoj ekipi. Takođe, radili smo i na prevenciji, jer je bolje sprečiti nego lečiti - rekao je šef lekarske službe Napolija Alfonso de Nikola.

Fudbaleri Milana propustili su prošle sezone ukupno 307 mečeva zbog povreda. Fudbaleri Napolija izbegli su mnogo povreda, jer su bili pedantni, za šta ih je pohvalio De Nikola.

- Igrači moraju biti pohvaljeni i za profesionalno ponašanje u privatnom životu. Oni i kod kuće moraju da rade određene vežbe. Na primer, nagla promena položaja tela može da stvori anomaliju u pokretima, zato postoje jednostavna pravila koja treba da se poštuju i van treninga - zaključio je lekar koji zavodi oštra pravila.

(Telegraf.rs)