Teodosić: Vara se svako ko misli da smo srećni

- Istina je da nemamo rezultate... Istina je da igramo loše... Istina je da smo zaslužili kritike... Ali je i istina da nismo završili posao i da imamo još šansi da ostvarimo ovogodišnji cilj - kaže plejmejker košarkaške reprezentacije

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Talin, prestoni grad Estonije, gde će u subotu igrati pretposlednji meč u kvalifikacijama za Evrobasket 2013. godine. Iako oslabljeni neigranjem Marka Kešelja i Ivana Paunica, izabranici Dušana Ivkovića kući moraju da se vrate sa bodovima, ukoliko žele da se nađu u Sloveniji.

U razgovoru za Novosti prvi plejmejker reprezentacije Miloš Teodosić kaže da su svi svesni da ne igraju dobro, ali da još nije sve gotovo.

- Istina je da nemamo rezultate... Istina je da igramo loše... Istina je da smo zaslužili kritike... Ali je i istina da nismo završili posao i da imamo još šansi da ostvarimo ovogodišnji cilj. I tek na kraju možemo da podvučemo crtu i donosemo zaključke – kaže Miloš Teodosić, i dodaje:

- Ako neko misli da je bilo ko od nas srećan zbog onoga što pokazujemo, vara se. Ni meni nije lako, ali se trudim da budem koncentrisan na igru, radim najbolje što mogu u datom trenutku i iskreno, ne obraćam pažnju ni na pozitivne, ni na negativne komentare.

Jedan od najskupljih košarkaša Starog kontinenta, član moskovskog CSKA, tvrdi da je razlog lošijim rezultatima psihološka nespremnost!

- Razlog je u psihološkoj nespremnosti zbog koje sada plaćamo visoku cenu! Olako smo ušli u celu ovu priču kvalifikacija. Očigledno da smo potcenili protivnike. Važno je da naša vera u ostvarenje cilja nije nestala – možda smo olako ušli u celu priču, ali ćemo hrabro iz nje izaći - rekao je Teodosić.