Real nije dozvolio Ronaldu da obeleži godišnjicu očeve smrti!

Klub nije dozvolio Ronaldu da propusti meč protiv Granade kako bi odao počast ocu, a odbijen je i predlog da pre meča bude minut ćutanja

Najbolji fudbaler madriskog Reala, Portugalac Kristijano Ronaldo ljut je na klupske čelnike pošto mu nisu dozvolili da obeleži godišnjicu očeve smrti.

U španskim medijim a tvrdi se da je Ronaldo želeo da propusti meč sa Granadom kako bi posetio očev grob, ali tome su se usprotivili u klubu, predsednik Florentino Perez pre svih. Tvrdi se da je Ronaldo, kada je već morao da igra, tražio minut ćutanja pre početka meča kako bi ocu odao počast, ali i to je odbijeno.

Ronaldo je odigrao meč, postigao dva gola, kojima se nije radovao, da bi posle meča objavio da nije srećan u Realu, mada nije hteo da javnosti objasni o čemu se radi, osim da je u pitanju "profesionalna stvar".

- Nisam slavio golove zato što sam uznemiren. U pitanju su profesionalne stvari i ljudi u klubu znaju o čemu se radi. Neću više ništa da kažem, želim da se skoncentrišem na obaveze u reprezentaciji Portugalije - izjavio je tada Ronaldo, za kojeg španski mediji tvrde da je dugo plakao posle utakmice.

Ronaldov otac, Žoze Dinis Aveiro, bio je opštinski baštovan, a preminuo je septembra 2005. od ciroze jetre, što je Kristijana navelo na odluku da ne pije alkohol. Ronaldo je imao teškoća u detinjstvu zbog oca koji je često bio pijan. Šestočlanu poroidicu izdržavala je majka, Marija Dolores, radeći kao kuvarica i čistačica.

Pre nego što je otkriven razlog Ronaldovog nezadovoljstva, mediji su nagađeli da je u pitanju novac i da je Portugalac nezadovoljan zato što Real ne želi da mu poveća zaradu sa deset na 15 miliona evra godišnje.