Duda i ekipa ne umeju sa Crnogorcima!

Srbija poražena u Podgorici 72:62 i trenutno ima skor 4-3 u kvalifikacijama

Srbija je i drugi put poražena od Crne Gore. U derbiju A grupe kvalifikacija u hali "Morača" Crna Gora je pobedila 72:62 (11:17, 21:12, 19:18, 21:15) i obezbedila plasman na Evropsko prvenstvo u Sloveniji 2013. godine.

Srbija će to moći da uradi ako pobedi Izrael u Beogradu većom razlikom nego što je izgubila u Tel Avivu. U suprotnom, kao trećeplasirana će morati da osluškuje ostale rezultate iz grupa kako bi kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa videla Sloveniju!

Zasluženo i bez ijedne mrlje Crnogorci su drugi put u kratkom roku pobedili našu selekciju. Srbija, sa jednom dobro odigranom četvrtinom nije mogla da računa na iole ozbiljniji ishod iako je u igri bila praktično do tri minuta pre kraja, kada je fenomenalni Suad Šehović pogodio trojku za 10 poena prednosti.

Sada je jasno kao dan. Slovaci, Islanđani, Estonci lak su plen Dudinim "orlovima", ali iole ozbiljnije reprezentacije kakve su Crna Gora i Izrael ozbiljan su nam problem.

Posle poraza u crnogorskoj prestonici, jasno je i da onaj poraz iz Arene sa centra terena nije slučajan. Crna Gora u ovom slučaju igra bolju i konkretniju košarku.

Odličan start u "Morači" i 16:3 "orlova" nije sputalo Dašića, Šehoviće i ostale. Crna Gora je do poluvremena bila u igri, preuzela je vođstvo (prvi put 28:26) i, ispostaviće se, do kraja ga nije gubila.

Srbija je od trenutka kada je prvi put dospela u rezultatski zaostatak ostala na istom. Nije uspela da prestigne rivala. Iako mu je disala za vrat, Teodosić, Tepić i Krstić nisu imali odgovor na artiljeriju izvan linije za tri poena.

Ekipu Dušana Ivkovića očekuju još mečevi protiv Slovačke (5. septembar, 20.30), Estonije (8. septembar, 20.30) i Izraela (11. septembar, 20.30).

CRNA GORA: Jelenić, Mihailović, Suad Sehović 8, Popović 4, Sead Sehović 20, Sekulić 11, Ročesti 2, Bjelica 2, M. Popović, Dubljević 8, Dašić 13, Ivanović 4.

SRBIJA: Teodosić 13, Tepić 2, Rapić, Paunić 6, Bjelica 11, Savanović 7, Kešelj, Krstić 9, Anđušić 5, Erceg, Mačvan 3, Štimac 6.

(Telegraf.rs)