MALA "MORAČA": I "Medison skver garaden" bi bio mali, Pavićević tvrdi da nije još gotovo

- Srbiju ne treba nešto posebno najavljivati. Prema mom mišljenju, to je i dalje najjača ekipa u grupi i jedna od najjačih u Evropi - rekao je Luka Pavićević, selektor "sokolova", u najavi meča protiv "orlova"

Pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Sloveniji ni najveći optimisti nisu mogli da očekuju da će podmlađena i renovirana košarkaška reprezentacija Crne Gore knjižiti ovakve rezultate. "Sokolovi" posle šest mečeva nemaju poraz i da bi i teoretski bili učesnici šampionata Starog kontinenta, njima su potrebne još dve pobede u duelima sa Srbijom, Estonijom, Islandom i Slovačkom. Neće biti teško, a prvi meč je u nedelju kada u "Moraču" stiže Srbija, selekcija koja više ne uliva strah samim svojim pojavljivanjem na parketu.

- Nije još gotovo. Ostaje još deset dana i četiri utakmice, a sve četiri utakmice, nezavisno od imena protivnika, treba da odigramo na isti način - objasnio je Pavićević, a prenose podgoričke "Vijesti".

Ekspedicija Crne Gore se tek u subotu rano ujutru vratila iz Tev Aviva, gde je, za razliku od nas, savladala Izrael.

- Srbiju ne treba nešto posebno najavljivati. Prema mom mišljenju, to je i dalje najjača ekipa u grupi i jedna od najjačih u Evropi. Mi smo uspeli da ih dobijemo na domaćem terenu u prepunoj Areni i siguran sam da će to za njih biti izvanredan motiv. S druge strane, mi sa teških gostovanja stižemo motivisani pobedama, tako da se nadam da ćemo u jakoj utakmici smoći snage da igramo opet na pobedu - dodao je Pavićević.

(Telegraf.rs)