KSS časti Nišlije - besplatno na Island

Utakmica 6. kola A grupe kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u košarci, koje se igra sledeće godine u Sloveniji, između Srbije i Islanda počinje u 20:30 i igra se u Nišu

Očajna partija iz Tel Aviva i dalje muči izabranike selektora Dušana Ivkovića, a "kazna" za igru bez zalaganja usledila je po napuštanju Izraela. Povratak u domovinu pretvorio se u još jedno putešestvije jer su igrači i stručni štab u Niš, konačno odredište, stigli u ranim jutarnjim časovima. U Niš jer će tamo u četvrtak igrati "moramo-da-pobedimo" meč protiv Islanda.

Pobeda se očekuje, a o porazu, naravno, niko ni ne razmišlja, jer ukoliko se dogodi... Bolje svi da skinu prezimena sa dresova, ostave opremu i nekim drugim momcima dozvole da završe kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se sledećeg leta igra u Sloveniji. Ovako, duel, kako mi očekujemo, "ranjenog lava" i Islanda u dvorani "Čair" počinje u 20:30.

- Dugo sam u košarci i znam, da jedan kvalitetan trening ili dobra utakmica mogu mnogo toga da promene. Nisam igrao u Rejkjaviku, ali su mi ostali reprezentativci rekli da su Islanđani veoma borbeni, jaki, čvrsti u duelima. Pobeda nam je imperativ i verujem da neće dolaziti u pitanje. Pozivam Nišlije da, iako možda to nismo zaslužili, dođu u dvoranu „Čair“ u što većem broju i budu uz nas. Iako, smo već pretrpeli dva poraza verujem da plasman na Evropsko prvenstvo nije ugrožen i da čak imamo i dalje realne šanse da osvojimo prvo mesto u grupi – rekao je Nenad Krstić, kapiten naše reprezentacije.

Ulaznice za utakmicu 6. kola biće besplatne, a njihova distribucija vršiće se na dan utakmice od 12:00 sati na blagajnama dvorane “Čair”. Pojedinac, uz ličnu kartu, moći će da preuzme najviše dve ulaznice. Zbog velikog interesovanja Košarkaški savez Srbije moli gledaoce da ulaznice preuzmu što pre, kako bi se izbegle veće gužve prilikom podele istih.

GRUPA A, 6. kolo:

Srbija - Island 20:30

Izrael - Crna Gora 21:00

Slovačka - Estonija 18:00

TABELA:

Crna Gora 5 5 0 10

Izrael 5 3 2 8

Srbija 5 3 2 8

Estonija 5 3 2 8

Island 5 1 4 6

Slovačka 5 0 5 5

(Telegraf.rs)