DUDA: Jako loše odigrali i previše grešili...

- Težak raspored i naporan put koji smo imali do Tel Aviva nikako ne mogu biti opravdanje za slabu igru koju smo prikazali. Moramo se koncentrisati na naredne mečeve i igrati mnogo bolje - poručio je selektor Srbije posle poraza od Izraela

Selektor košarkaške reprezentacije Dušan Ivković rekao je posle ubedljivog poraza od Izraela u Tel Avivu da njegovi izabranici nisu uspeli na pravi način da se suprotstave razigranom domaćinu.

- Odigrali smo jako loše, dosta grešili i imali suviše padova u igri. Presudan je bio pad koncentracije u prvoj četvrtini, kada smo dozvolili rivalu da napravi seriju od 15:0. Pokušavali smo da se vratimo, ali kad smo imali priliku da uhvatimo priključak nismo pronalazili najbolja rešenja, čini mi se da smo sve vreme bili u kontra ritmu - izjavio je Ivković.

Srpski selektor naveo je da su on i reprezentativci znali kako Izrael igra, da ima dobre i kvalitetne igrače, ali da nisu uspeli da se suprostave na pravi način.

- Težak raspored i naporan put koji smo imali do Tel Aviva nikako ne mogu biti opravdanje za slabu igru koju smo prikazali. Moramo se koncentrisati na naredne mečeve i igrati mnogo bolje - poručio je Ivković.

Milan Mačvan smatra da je reprezentacija Izraela potpuno zasluženo pobedila.

- Znali smo sve o njima, danima smo pričali kako im se treba suprostaviti, ali smo im već na početku susreta dozvolili da steknu veliku prednost. Nikako ne smemo da klonemo duhom, već da izvučemo pouke, što pre dignemo glavu i okrenemo se sledećim mečevima. I dalje verujem u ovu ekipu i naš plasman na evropsko prvenstvo. Probaćemo da se već u Podgorici iskupimo za ovaj poraz u Tel Avivu - rekao je Mačvan.

Izrael je ubedljivo pobedio Srbiju sa 89:76 u 5. kolu A grupe kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2013.

(Telegraf.rs / Tanjug)