POPRAVNI ISPIT: Košarkaši Srbije gosti u Slovačkoj u trećem kolu kvalifikacija

Pobeda imperativ protiv najslabije ekipe u grupi * Krstić menja Ercega * Poraz od Crnogoraca nije pokvario atmosferu u ekipi

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras od 18 sati igra u slovačkom mestu Levice protiv domaće selekcije utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Evrobasket koji se sledeće godine održava u Sloveniji. Pobeda ne bi trebalo da dolazi u pitanje, pošto se Slovačka u dosadašnjem toku kvalifikacija pokazala kao najslabija ekipa naše grupe.

- Sigurno da je dobro što posle onako bolnog poraza od Crne Gore pred domaćim navijačima igramo sa objektivno najslabijim rivalom u grupi. Ipak, oni jesu poraženi od Islanda, ali nisu im igrala tri igrača iz prve postave, tako da treba biti oprezan. Imaju jednog dobrog igrača  - Antona Gavela koji igra za Bamberg, dok su nam ostali nepoznanica. U svakom slučaju, očekujem dosta kvalitetniju igru nego u prva dva kola - istakao je selektor Srbije Duda Ivković.

Ivković najavjuje i promene u timu, već najavljeni povratak kapitena Krstića i odsustvo Ercega.

- Zbog napornog puta i potrebnog oporavka u Slovačku neće putovati Erceg. Mi imamo put avionom, potom i autobusom, tako da je na predlog lekara on ostao u Beogradu. U ekipu se vraća Nenad Krstić, koji će verovatno biti u prvih pet, a povratak kapitena će sigurno doneti jedan novi kvalitet našem timu - rekao je selektor.

U taboru "orlova" tvrde da atmosfera nije poljuljana posle poraza od Crne Gore i sve misli su usmerene na Slovake.

- Došli smo u Slovačku da popravimo utisak i da pokažemo da je neuspeh u Beogradu bio samo loš dan. Rival jeste slabiji, ali nikog ne potcenjujemo.  Ući ćemo maksimalno spremni u meč i nadam se dobroj igri i sigurnoj pobedi - optimista je Aleksandar Rašić.

(Telegraf.rs)