DRIM TIM: Pijetlović, Rađen, Šefik i Vapenski pojačali Zvezdu!

Vaterpolo klub Crvena zvezda predstavio pet pojačanja za narednu sezonu, pored ranije pristiglog Andrije Prlainovića, stigli i Duško Pijetlović, Nikola Rađen, Denis Šefik i Boris Vapenski

Crvena zvezda pravi moćan tim u vaterpolu. Posle Andrije Prlainovića nove akvizicije "crveno-belih" su reprezentativci Srbije Duško Pijetlović i Nikola Rađen, reprezentativni golman Crne Gore Denis Šefik i nekadašnji kapiten Vojvodine Boris Vapenski.

Rađena i Pijetlovića Zvezda je htela da angažuje još pre deset godina, ali Partizan je bio brži i doveo ih u svoje redove. Prošle godine sa Partizanom osvojili su Evroligu.

- Većina reprezentacija na Olimpijskim igrama u Londonu imala je igrače iz svojih liga i to je velika prednost za svaki nacionalni tim. Nadam se da će tako biti ubuduće i kod nas. Srećan sam što se pojavio još jedan klub u Srbiji koji može da se nadmeće za šsampionsku titulu - rekao je Prlainović na predstavljanju u klubu.

Rađen je takođe izrazio nadu da će okupljanje reprezentativac u Zvezdi dodatno doprineti razvoju srpskog vaterpola.

- Ne znamo trenutno kakve su mogućnosti ovog tima, ali verujemo da ćemo uz pomoć navijača napraviti mnogo. Drago mi je da je Srbija dobila još jedan vaterpolo klub, najdraže je igrati u svojoj zemlji, posebno zbog toga što postoji rivalitet između Zvezde i Partizana - poručio je on.

I treći bivši igrač Partizana, koji će naredne sezone nositi crveno-belu kapicu Duško Pijetlović rekao je da je zadovoljan zbog povratka kući.

- Učiniću sve da ispunim zadate uslove i pomognem klubu. Želja nam je da osvojimo titulu, a trudićemo se da odemo šsto dalje u Evropi - istakao je Pijetlović.

Golman selekcije Crne Gore Denis Šefik, takođe bivši član Partizana, konstatovao je da je velika stvar što će Srbija naredne sezone imati večiti derbi u vaterpolu.

- Publika će moći da uživa i to je najvažnije. Ambicije kluba su jasne i potrudićemo se da opravdamo poverenje - rekao je Šefik.

Mladi reprezentativac Boris Vapenski odlučio je da se preseli iz Novog Sada u Beograd.

- Veoma sam srećan što ću biti u istoj ekipi sa tako vrhunskim igračima. Nadam se da ćemo imati sjajnu sezonu - zaključio je Vapenski.