MIHIN DEBI U BEOGRADU: Šaka “ludaka” na tribinama, zviždanje Stojkoviću kao državnom neprijatelju!

U smehotresnoj atmosferi reprezentacija Srbije igrala sa Irskom 0:0 pred manje od 5.000 ljudi. Polušanse mladog sastava ne obećavaju puno pred početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Možda to više nije ni do selektora. Narod je truo! Fudbalsku reprezentaciju Srbije osveženu novim selektorom, sa pregršt mladih igrača u premijernom susretu Siniše Mihajlovića na „njegovoj“ Marakani gledalo manje od 5.000 navijača!?

To je najmanja cifra još od onog čuvenog susreta sa Poljacima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj kada su većinu od nekoliko stotina navijača činili gostujući.

A ne tako davno smo se divili Ircima kako njih 20.000 hiljada peva u debaklu od Španije na Evropskom prvenstvu!

Mizaslužujemo posle svega da očekujemo da nas širom sveta gledaju na Jutjub klipovima i smeju nam se zbog celoukupne atmosfere koja vlada oko nacionanog tima. Jer, ovo što je moglo da se vidi na "Marakani" vezuje se samo za cirkus!

SRPSKI FUDBAL – KOMEDIJA!

Kada od šake navijača na stadionu gde je nacionalni tim nekada bodrilo 50.000 duša velika većina vreme troši na prozivanje Vladimira Stojkovića, a ne podršci mladog tima – sve je rečeno.

Siniša Mihajlović će morati da istrpi dane i dane da dočeka homogenu atmosferu o kojoj je toliko pričao. Između igrača i navijača. Kao recimo kada je on igrao, a generacija Mijata, Jokana, Deje i Juge pod vođstvom Slobodana Santrača vadila vizu za Svetsko prvenstvo u Francuskoj.Dok se to ne postigne rezultati, kakav je zabeležen u „Ljutice Bogdana“ ni ne bi trebalo da čude.

TEK NEKOLIKO POLUPRILIKA

Srbija je toiko pasivna bila u prvom poluvremenu sa Ircima da gore od toga u drugom delu verovatno nije ni mogla.

Zato je Miha naredio gas. Ulazak Lazara Markovića pokrenuo je pre svega pas, lopta je krenula brže, pa je i golman Iraca Vestvud počeo da se znoji.

I pored svega najbolja prilika je bio slobodan udarac(!) Zdravka Kuzmanovića. Pokušavali su i Tomić, Tošić, Kolarov, ali je realno, sve to bilo daleko od gola.

Siniša Mihajlović ni posle četiri susreta ne zna za pobedu kao selektor nacionalnog tima. Posle poraza od Španije, Francuske i Švedske, na red je došao remi.

I TOLE PEVAO HIMNU!

Sprski selektor ipak ima čime da se ponosi uoči početka kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Večeras su svi do jednog, uključujući i Toleta Karadžića pevali himnu. I to je nešto u ovoj sumornoj fudbalskoj Srbiji.

Navijači su naravno, ekipu ispratili zvižducima u svlačionicu po završetku meča.

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Biševac (od 46. Maksimović), Nastasić, Kolarov, Mijailović (od 64. Ninković), Kuzmanović (od 80. Basta), Ignjovski, Tadić (od 64. Đuričić), Tošić (od 80. Tomić), Lekić (od 46. Lekić).

REPUBLIKA IRSKA: Vestvud, Mekšejn, O'Šej, O'Dija, Keli, Mekgidi, Mekarti, Vilen (od 60. Grin), Meklin, Koks, Voters.

(S. Milošević)