Muamba završio igračku karijeru!

Fudbaler Boltona je saopštio da je odluku doneo na preporuku medicinskog tima, koji je sarađivao sa vodećim kardiolozima u Velikoj Britaniji i Evropi

Iako se nadao da će uskoro ponovo biti na terenu, fudbaler Boltona Fabris Muamba saopštio je da završava svoju aktivnu igračku karijeru.

Muamba je doživeo kliničku smrt 17. marta ove godine na meču FA kupa Totenhem – Bolton, njegovo srce prestalo je da radi sat i 18 minuta, ali lekari su uspeli da ga povrate.

On je odluku doneo na preporuku medicinskog tima, koji je sarađivao sa vodećim kardiolozima u Velikoj Britaniji i Evropi.

- Od kako sam preživeo srčani napad i napustio bolnicu, razmišljao sam maksimalno pozitivno da bih uskoro mogao da se vratim igranju za Bolton. Prošle nedelje sam putovao u Belgiju na dalja ispitivanja kod vrhunskih kardiologa, ali vesti koje sam od njih dobio nisu bile one koje sam hteo da čujem, tako da definitvno prestajem sa igranjem fudbala - stoji u Muambinom saopštenju na sajtu kluba.

- Fudbal je moj život od kako sam bio tinejdžer, i toliko toga mi je pružio. Iako su vesti poražavajuće, treba da budem zahvalan, pre svega Bogu što sam uopšte živ. Još jednom i beskrajno hvala lekarskom timu koji nije odustajao da mi spasi život - rekao je Muamba i dodao da se zahvaljuje "svima koji su ga podržavali sve vreme trajanja karijere, kao i navijačima Boltona koji su neverovatni".

U saopštenju stoje i reči predsednika kluba Fila Kartisajda, kao i trenera Boltona Ovena Kojla, koji mu se zahvaljuju na svemu pruženom i žele uspešan život.

(Telegraf.rs)