MIHA ODGOVORIO KOLAŠINCU: Moja deca imaju srpska imena i pevaće himnu kad postanu reprezentativci

"Tačno je da moja deca ne govore srpski, ali ga dobro razumeju. Ne žive u Srbiji, ali jednog dana, kada budu zaigrali za reprezentaciju, oni će znati srpski i pevaće himnu", rekao selektor "orlova"

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović odgovorio je srpskom atletskom reprezentativcu Asmiru Kolašincu na primedbu da igrače primorava da pevaju himnu, iako ima druge aršine prilikom vaspitavanja svoje dece. Kolašinac je, podsećanja radi, nedavno u Londonu istakao da Mihajlovićeva deca nisu naučila srpski jezik, ne nose ni srpska imena, ali da to selektoru ne smeta kada sprovodi disciplinske mere u fudbalskoj reprezentaciji.

- Dok sam ja selektor, svi igrači će morati da pevaju himnu. Kad ne budem na ovom mestu, neka radi ko šta hoće. Od dana kada smo utvrdili pravila, pa nadalje, svi moraju da se ponašaju u skladu s tim, kodeks se mora poštovati. Himna se mora pevati, jer samo tako možemo napred. Poštujem tuđe mišljenje, ali svoje neću menjati zbog njih - rekao je Mihajlović za "Kurir".

Selektor "orlova" je odgovorio i na "prozivku" da mu deca ne znaju srpski i da imaju strana imena.

- Moja deca se zovu Miroslav, Dušan i Nikolas. Poslednjem sam dao takvo ime jer je moja slava Sveti Nikola, a više mi se svidelo da bude Nikolas, s tim da se piše baš sa slovom „k“. Tačno je da moja deca ne govore srpski, ali ga dobro razumeju. Ne žive u Srbiji, ali jednog dana, kada budu zaigrali za reprezentaciju, oni će znati srpski i pevaće himnu - zaključio je Mihajlović.

Fudbalska reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi, u kojoj se priprema za sutrašnju prijateljsku utakmicu protiv Republike Irske.

(Telegraf.rs/izvor: Kurir)