TROFEJ BEOGRADA: Dudina igra mačke i miša sa Mađarima

Izabranici selektora Dušana Ivkovića bez problema su pobedili severne komšije (..:..) i u četvrtak protiv Turske igraju u finalu "Trofeja Beograda 2012"

Više od 57 odsto pogođenih šuteva iz igre i 12 skokova više od protivnika ne bi trebalo nikog da zavaraju, jer je jasno da su košarkaši Srbije za nekoliko klasa bolji od Mađarske. Ove dve reprezentacije su u dvorani "Pionir" odigrale prijateljski meč na "Trofeju Beograda 2012", a pobednik se znao i pre početka. Ovako, zbog ljubitelja statistike, izabranici Dušana Ivkovića su sa 90:65 (25:12, 24:17, 29:15, 17:16) savladali severne komšije obezbedivši finale protiv Turske.

Poslednja provera pred početak kvalifikacija rešiće samo jednu dilemu - ko će iste pratiti iz fotelje. Iako ne želimo da izigravamo selektora, verujemo u to da Duda sve odavno već zna. Meč protiv Mađara bio je trening, na kojem su svi dobili svoju šansu. Šestorica naših košarkaša susret je završilo sa deset i više poena, a sekstet je sa 14 predvodio Dejan Musli. Vladimir Štimac ubacio je jedan manje, dok je Teodosić, osim 11 poena, imao i sedam asistencija (pet u prvoj deonici). Nedović je u pobedi dodao 10, dok su po 10 postigli i Rašić i Lučić (7 sk).

(Telegraf.rs)