Ivković: Primili smo previše koševa

- Imali smo mnogo problema bez Teodosića, a tendencija bosanskog tima bila je da obori ritam, i to im je u dobroj meri uspelo zonskom odbranom - rekao je selektor košarkaša Srbije posle druge pobede na Adeko kupu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković smatra da je njegova ekipa dozvolila da primi previše koševa od Bosne i Hercegovine u drugoj utakmici Adeko kupa u Sloveniji.

- Kao i posle utakmice sa Hrvatskom, ne možemo ni sada da kažemo da smo igrali slabo . Međutim, evidentno je to da lako dajemo, ali u pojedinim fazama igre još lakše primamo poene. Ubacili smo 101 poen, ali ako želimo da igramo takmičarsku košarku, nikako ne smemo da primimo 91 poen – rekao je posle nove pobede Ivković.

On je naglasio da Bosna i Hercegovina ima izuzetno talentovani tim, u kojem prednjači Mirza Teletović koji igra u velikoj formi.

- Mislim da smo primili previše lakih, naivnih, nepotrebnih poena. Pre svega, mislim da smo protivniku omogućili previše slobodnih bacanja. Drugo, iz finti pika, u odnosu pre svega na Kikanovića , primili smo previše lakih poena. Bosna je imala čak 19 asistencija. Imali smo mnogo problema kada smo igrali bez Teodosića. Tendencija bosanskog tima bila je da obori ritam, i to im je u dobroj meri uspelo zonskom odbranom. U tim trenucima smo igrali ispod ritma, totalno smo izgubili agresivnost. Ipak, ovo je samo pripremna utakmica. Iz nje možemo da izvučemo mnoge pouke, napravimo analizu, nastavimo da radimo – zaključio je Ivković.

Srbija danas igra poslednju utakmicu u Sloveniji protiv selekcije domaćina

(Telegraf.rs / kss.rs)