Tempirana bomba na Marakani? Napadao trenere, rugao se Partizanu i zadivio Totija! Hoće li sada zablistati u Zvezdi? (FOTO)

Odavno ''luđi'' igrač nije nosio dres Crvene zvezde!

Novi fudbaler Crvene zvezde, Nemanja Radonjić, ponovo je pred raskrsnicom koja mu može odrediti dalji tok karijere.

Ponor ili vrtoglave visine, to je jedino izvesno kada je ovaj momak u pitanju?

>>> Prve reči Radonjića po dolasku u Zvezdu: Poginuću za ovaj grb! I kada sam bio u Partizanu, nisam krio da sam zvezdaš (VIDEO)

Najkonktroverzniji talenat srpskog fudbala verovatno ni sam ne zna koliko puta je rekao da će se promeniti, često nije u tome imao adekvatno trenersko usmerenje, a od njega su mnogi dizali ruke.

- Spreman sam da pokažem ljudima u Srbiji da više nisam onaj Radonjić odranije, a mogu da kažem i to da za svoje ranije grehove i nisam sam kriv - rekao je Radonjić.

Međutim, ne i Nenad Lalatović koji je se dobro potrudio da tokom kratkog mandata na Banovom Brdu "izmaltretira" Radonjića, spusti mu kilažu i vrati ga u život.

Usledio je i poziv u mladu reprezentaciju za Evropsko prvenstvo, takođe zahvaljujući Lalatoviću, i samo nekoliko minuta protiv Portugala bilo je dovoljno da se vidi kako i dalje ima magije u nogama koje su svojevremeno češće boravile u kafanama ili na splavovima.

Divio se Radonjić i Džordžu Bestu iako je osetio samo lošu stranu njegove karijere, a sve je počelo u Partizanu, gde se znalo da je privržen crveno-belima.

Sada 21-godišnji Radonjić, počeo je sa ludostima 2013. godine kada ga je čak i selektor A tima Srbije Siniša Mihajlović stavio u planove.

U Partizanu se nije pojavljivao od 28. aprila do sredine juna, čime je izludeo sportskog direktora Alberta Nađa.

- Poslednja dva meseca nigde ga nije bilo, nismo mogli da mu uđemo u trag. Nisu vredili ni raniji pokušaji trenera Ilije Zavišića i direktora Omladinske škole Momčila Vukotića da mu ukažu na neke stvari, za njegovo dobro. On je zbog izostanaka u svojoj kadetskoj selekciji prekomandovan među kadete Teleoptika, nije se pojavljivao ni na treninzima prvog tima, iako ga je tadašnji trener Vladimir Vermezović zvao - rekao je tada Nađ za Mocartsport.

Klub je doveo Radonjića iz Niša, plaćao mu stan u Beogradu, preselili su mu se i roditelji, ali ništa Partizan nije dobio zauzvrat.

Od tada, nekoliko puta se potencirao dolazak u Crvenu zvezdu, do kog nije došlo. Onda je odjeknuo transfer u Romu, ali ni Vučica nije uspela da ukroti talentovanog Nišliju.

Selio se potom na pozajmice u Empoli, Hadži Akademiju i na kraju Čukarički, gde je trener Milan Lešnjak pokušavao da ga ''prevaspita.''

Lešnjak je to činio i u kadetskoj reprezentaciji, a prethodno se Radonjić našao na naslovnici čuvene Gazete delo Sport. Ali ne u situaciji gde trese mreže, već drži čašu u noćnom provodu. Nekadašnji predsednik Partizana Dragan Đurić tvrdio je i da je Radonjić nasrtao na trenere, ali je u Čukaričkom sve počelo da se menja.

- Čukarički je najbolja sredina za mene i moj razvoj, sigurno bolja od Partizana i Zvezde. Ovde imam sve uslove da se ponovo dokažem, dve godine me nigde nije bilo - rekao je Radonjić u januaru prošle godine, kada je otkrio i kako je došao u redove rimskog velikana.

- Roma me je dugo pratila i primetila kada smo osvojili turnir mlađih kategorija sa Partizanom u Italiji. Prvi trening, a zajedno vežbamo Toti, De Rosi i ja. U početku mi je Adem Ljajić prevodio i mnogo pomogao, posle sam naučio jezik. Toti mi je rekao da je čak gledao moje snimke na Jutjubu.

Prijaju mu poređenja sa Kristijanom Ronaldom, ali mu neće prijati boravak u Zvezdi ako konačno ne prelomi šta želi od sebe u daljoj karijeri.

Zvezda mu može biti odskočna daska kao Aleksandru Kataiju, koji je došao sa prekomernom kilažom i mrzovoljom, a iz kluba izašao kao najbolji igrač lige.

- Odmah da razjasnimo: Nemanja Radonjić je najtalentovaniji i najbrži igrač koga sam video u životu. Ubedljivo najtalentovaniji. On je igrač koji u budućnosti treba da bude u Mančester Junajtedu. Da sam trener Zvezde - odmah bih ga doveo. Da sam trener Šahtjora - uradio bih isto. Dakle, video sam sam za ovih šest meseci šta i koliko može. A to što može je nestvarno. Njega je nemoguće čuvati, brz je i kreativan. I sve radi u pokretu. Ma, to je nešto neviđeno, nisam mogao da se načudim. Potpisujem sve ovo što sam rekao - poručio je nedavno Nenad Lalatović.

Ne treba zaboraviti ni da je Lalatović doveo Kataija u Crvenu zvezdu, da se uhvatio u koštac sa njim, ali su se plodovi rada tek kasnije osetili, kada se potpuno doveo u red fizički kod Miodraga Božovića.

To daje nadu navijačima Zvezde da će se istorija ponoviti, i da će uživati u Radonjićevim igrama na Marakani.

Ukoliko se u potpunosti posveti fudbalu - protivnici Zvezde će biti u velikom problemu.

Uostalom, sportski direktor crveno-belih Mitra Mrkela je jasno rekao:

- Radonjić je igrač neverovatnog potencijala. Nema ih mnogo u Srbiji, nema ih mnogo ni u svetu.

(Telegraf.rs)